Miniguide: Fire dages møder med kunstnerne selv

Miniguide: Fire dages møder med kunstnerne selv

Billedkunstneren Astrid Marie Christiansen er én af omkring ti kunstnere, som publikum kan møde personligt under årets Art Weekend Aarhus. Foto: Torben Petersen

Hvordan ser tidens kunstnere selv på egne værker? Hvad er tankerne og processen bag? Og hvordan hænger kunstnerisk praksis og værkproduktion sammen med den samtid, som vi lever i?

“Samtidskunsten peger på, hvem vi er som mennesker og samfund. Derfor er vi i Art Weekend Aarhus optaget af at fremme samtaler med kunstnerne selv, skabe rum for publikums møder med de, der til daglig skaber vores tids kunstværker”, siger Jan Falk Borup, programchef for Art Weekend Aarhus.

Muligheden for at møde den udøvende kunstner selv begynder allerede på førstedagen af Art Weekend Aarhus, hvor Det Jyske Kunstakademi byder på en online talk med den indiske kunstner Sahej Rahal. Tilmelding er nødvendig for at modtage rette link.

Dagen efter, fredag 12 november, begynder de fysiske møder, med en artist talk med Astrid Marie Christiansen i Galleri Lene Bilgrav. Kunstneren vil være i samtale med kunsthistoriker Asta Bromark Kokkenborg.

Lørdag 13. november er det extravaganzadag for publikum, som gerne vil opleve kunstnerne selv, for her deltager fem billedkunstnere – og adskillige spændende forskere og andre fagfolk – i symposiet Blikke på Grønland, som afholdes i Det Grønlandske Hus. Bl.a. vil billedkunstneren Inuuteq Storch sidde i panalet; hans værker kan desuden opleves i Galleri Image.

Lørdag er det også muligt at møde kunstnerne Svend-Allan Sørensen i Aarhus Kunstakademi og komme til artist talk med Heba Amin på Det Jyske Kunstakademi i Mejlgade.

Eftermiddagen slutter med, at kunstneren Marianne Jørgensen sammen med Louise Sparre skaber en walk & talk gennem udstillingen #organism i KH7artspace.

Også søndag har et møde med kunstneren selv på programmet, for her afholder kunstneren Signe Parkins en artist talk i sin udstilling Ophængning #1 (Sno sig) i se! udstillings- & projektrum, husk at melde til det gratis arrangement.

Mød kunstnerne i Q&A’s:

Som optakt til årets Art Weekend Aarhus har vores kolleger på Kunsten.nu interviewet en række af de kunstnere, som publikum kan møde:

 

Q&A med Astrid Marie Christiansen

Q&A med Svend-Allan Sørensen

Q&A med Inuuteq Storch

Q&A med Signe Parkins

Del artiklen

'Miniguide: Fire dages møder med kunstnerne selv'

Facebook