Q&A med Inuuteq Storch

Q&A med Inuuteq Storch

Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean. Pressefoto: Galleri Image

Denne artikel er venligst stillet til rådighed af kunsten.nu.
Kunsten.nu er søskendeorganisation til Art Weekend Aarhus.

I denne Q&A-serie sætter vi fokus på nogle af de kunstnere, du kan opleve til Art Weekend Aarhus 11. – 14. nov. Vi er blandt andet nysgerrige på at høre om deres kunstneriske praksis og om deres inspirationskilder. Denne gang møder vi Inuuteq Storch, der under Art Weekend Aarhus er aktuel med udstillingen Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the OceanGalleri Image. Inuuteq Storch er især optaget af forholdet mellem identitet og sted, både i nutiden og i et historisk perspektiv.

Hvis du kort skal karakterisere din kunstneriske praksis, hvad vil du så lægge vægt på?

Inuuteq Storch. Foto: Inuuteq Storch.

Det vigtigste emne, man kan tage op fra mine projekter, er identitet. Emnet er meget bredt og personligt på samme tid. Forstå det sådan, at man kan reflektere over mine værker som afspejlninger af samfundet med meget personlige følelser.

Hvor finder du inspiration? Og hvordan er din arbejdsproces typisk fra idé til færdigt værk?

Inspirationen kommer fra det sted, man er, og fra ideen om, at man har en meget specifik identitet i forhold til det sted. Mange af mine projekter er undersøgelser – eller rettere sagt kortlægninger – af min identitet, det sted jeg er.

Arkivprojekterne ser jeg som en undersøgelse af, hvem vi var, og hvordan vi så og udstillede os selv. Kort sagt.

Inuuteq Storch: Fra fotobogen Flesh.

Hvad håber du, at man som beskuer får ud af din kunst?

Den del tænker jeg ikke så meget over, for jeg ved en ting: At vi absorberer verden meget forskelligt som individuelle mennesker.

Nogle har det godt over noget, der kan få mig til at føle mig ked af det.

Læs også: Symposium sætter fokus på kunst fra og om Grønland 

Hvilken rolle mener du, at kunsten kan spille i vores samfund i dag?

Kunst er en dokumentation af, hvordan samfundet har det. Det er også et kommunikationsmiddel til situationer, der er svære at give udtryk for med ord.

Kunstens rolle er at fortælle, hvem vi er, hvordan vi har det, og hvad vi tænker i den tid, vi lever i.

Kilde: Kunsten.nu

Inuuteq Storch (f. 1989) bor og arbejder i Grønland. Han er uddannet på International Center of Photography i New York og fra fotoskolen Fatamorgana i København. Han har udstillet i Grønland, Danmark, USA, Norge og Colombia, og har bl.a. udgivet fotobøgerne Porcelain Souls og Flesh. Inuuteq Storch er aktuel med sin soloudstilling i Galleri Image Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean.

Del artiklen

'Q&A med Inuuteq Storch'

Facebook