Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean
22 okt 202119 dec 2021

Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean af Inuuteq Storch. Foto: Mikkel Kaldal
Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean af Inuuteq Storch. Foto: Mikkel Kaldal

Udstillingen viser kontrasten mellem 1800-tallets og nutidens Grønland. Inuuteq Storchs egne samtidsfotografier af sin fødeby, Sisimiut (fra den kommende bog Keepers of the Ocean), mødes med arkivprojektet Mirrored – Portraits of Good Hope, hvor han har fundet fotos fra perioden 1889-1935 af Grønlands første fotograf, John “Ujuut” Møller.

For Inuuteq Storch er udstillingen en del af et større arbejde med at sætte et nyt fokus på grønlandsk selvfremstilling og postkolonial bevidsthed om national stolthed og identitet. De to grønlandske fotografers værker bringes sammen hen over et spænd på mere end 100 år og udforsker stedsidentitetens udvikling set fra det grønlandske folks eget perspektiv.

Inuuteq Storch er vokset op i Grønland, hvor landskabet og vejret er dominerende, og hvor naturen bestemmer livets rytme. Men de historier, som fortælles om livet i dette landskab, har traditionelt været præget af danske rejsende og deres blik på naturen og folket. I Storchs kunst søger han efter sin og andre grønlænderes egen visuelle fortælling: Hvordan ser billederne ud, når de kommer indefra og ikke udefra?

I forlængelse af udstillingen arrangeres symposiet, Blikke på Grønland, om forskellige indgangsvinkler til kunst fra og om Grønland, som afholdes den 13. november på Det Grønlandske Hus Aarhus.

Inuuteq Storch (f. 1989) bor og arbejder i Grønland. Han er uddannet på International Center of Photography i New York og fra fotoskolen Fatamorgana i Danmark.

Kilde: Galleri Image.

 

Galleri Image
Vestergade 29
8000 Aarhus C

Kontakt
+45 86202429

www.galleriimage.dk
Tir-søn 13-17

Gratis entré

Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean
22 okt 202119 dec 2021

Del

'Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean'

Facebook