Udstillingen DE_CANTINA befinder sig i et computerspil

Udstillingen DE_CANTINA befinder sig i et computerspil

Screenshot fra DE_Cantina. Foto: Cantina


Velkommen til en anderledes kunstoplevelse i udstillingen DE_CANTINA.

Kunstnere Aske Thiberg og Line Finderup Jensen udstiller på DE_CANTINA med arbejder, som kredser om den nostalgi, mange forbinder med computerspil. Computerspillets æstetik, relationen mellem det gode og det onde, og hvordan den der spiller, gameren, gøres til protagonist. Men DE_CANTINA er ikke at finde i Cantinas fysiske udstillingssted. I stedet er udstillingen inde i computerspillet Counter-Strike: Global Offensive. Udstillingsstedet Cantina er genskabt i computerspillet, og her er det også computerspillets regler, der gælder.

Counter-Strike: Global Offensive er et taktisk online first-person shooter. To hold besteånde af fem gamere hver, begynder i hver sin ende af en bane. Her er det ene hold terrorister, det andet hold politi. Terroristerne skal plante en bombe, politiet skal stoppe terroristerne og deponere bomben.  I computerspil som Counter-Strike kan gamere fra hele verden deltage, og de mødes på bestemte servere. Serveren til den udgave af Counter-strike hvor udstillingen befinder sig heder ‘DE_CANTINA_OFFICIAL’. I løbet af udstillingsperioden kan man også opleve fysisk dokumentation af DE_CANTINA hos Cantinas lokaler på Godsbanen.

Tidligere i år tog onlinemagsinet kunsten.nu en snak med den ene af udstillingens duo, Aske Thiberg, til et portræt i deres serie ‘Unge kunstnerstemmer’.

Her siger Thiberg blandt andet om sin kunstneriske praksis: ‘Jeg portrætter tit mennesker og miljøer, der er præget af ensomhed: Karakterer, der har svært ved at udtrykke sig og derfor føler sig misforstået af sine omgivelse, eller tomme digitale soveværelser, der kun indeholder spor af dem, som sover der – en tændt computer eller en halvspist muffin.’

Læs hele interviewet her

 

Del artiklen

'Udstillingen DE_CANTINA befinder sig i et computerspil'

Facebook