Symposium sætter fokus på kunst fra og om Grønland

Symposium sætter fokus på kunst fra og om Grønland

Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean. Pressefoto: Galleri Image

Denne artikel er venligst stillet til rådighed af kunsten.nu.
Kunsten.nu er søskendeorganisation til Art Weekend Aarhus.

I Det Grønlandske Hus i Aarhus sætter symposiet Blikke på Grønland lørdag d. 13. november spot på aktuel kunst med relation til Grønland. Projektet er et samarbejde mellem Galleri Image, ASSINGA (en kollaboration mellem rum46, Nuuk Kunstmuseum og Aarhus Feminist Collective) og Art Weekend Aarhus.

Symposiet præsenterer oplæg og diskussioner, der ud fra forskellige indgangsvinkler handler om aktuel kunst med forbindelse til Grønland.

Blikke på Grønland arrangeres i forlængelse af den igangværende udstilling på Galleri Image Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean af den grønlandske kunstner Inuuteq Storch.

Udstillingen viser kontrasten mellem 1800-tallets og nutidens Grønland, gennem mødet mellem Inuuteq Storchs fotografier fra nutidens Sisimiut og værker fra 1889-1935, taget af Grønlands første fotograf John “Ujuut” Møller.

Samtidig viser rum46 udstillingen ALTANTIKUMI // I ATLANTERHAVET, der består af videoværker, der vises simultant i rum46 og på Nuuk Kunstmuseum.

Videoværkerne af henholdsvis Jeanette Ehlers og Jessie Kleemann, udforsker begge stemmer og fortællinger på tværs af Atlanterhavet.

Symposiets oplægsholdere vil tale om alt fra videokunstens historie i Grønland til arkivets rolle i fastholdelsens af koloniale strukturer.

De deltagende oplægsholdere er:
Tina Enghoff, Anne Haaning, Stine Lundberg Hansen, David Winfield Norman, Mai Misfeldt og Inuuteq Storch.
Det er gratis at deltage i symposiet, men det kræver tilmelding.

Kilde: Galleri Image og rum46

Del artiklen

'Symposium sætter fokus på kunst fra og om Grønland'

Facebook