Atlantikumi // ASSINGA
28 okt 202121 nov 2021

Jessie kinaassunga, videomit assit, still fra videoværket Kinaasunga, 1988
Jessie kinaassunga, videomit assit // still fra videoværket Kinaasunga, 1988

ATLANTIKUMI er titlen på Nuuk Kunstmuseums særudstilling under Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021. To kunstværker fra udstillingen kan ses simultant på Nuuk Kunstmuseum og i rum46 i forbindelse med Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 – videoværker af henholdsvis Jeannette Ehlers og Jessie Kleemann. De bevæger sig hver med deres kunst på tværs af Atlanterhavet – og af og til stiller de sig midt i og lader bølgerne skylle ind over sig.

Atlanterhavet har historisk forbundet og adskilt. Det er og har været et område med utallige koloniale ruter, hvor menneskeskæbner og magtforhold har udspillet sig. Atlanterhavet er både et konkret sted men samtidig et ikke-sted. Et ikke-sted som bliver en længsel, en forbindelse eller en rejserute. Atlanterhavet er også et sted, man kan udforske og opholde sig, der hvor historier og stemmer fra forskellige kontinenter og lande mødes.

Begge kunstnere arbejder med deres egne kroppe og historier, som er blevet til i og omkring Atlanterhavet. Kunstnernes værker forbinder og udforsker stemmer, fortællinger og kulturer på tværs af Atlanten.

Kilde: rum46

 

rum46
Studsgade 46
8000 Aarhus C
Atlantikumi // ASSINGA
28 okt 202121 nov 2021

Del

'Atlantikumi // ASSINGA'

Facebook