rum46

rum46. Pressefoto.

rum46 er et rum for kunst, der hovedsageligt arbejder med længerevarende, tematiske projekter, der tager udgangspunkt i det offentlige rum. Der er ofte tale om tværdisciplinære og tværæstetiske projekter, der kombinerer kunst med sociale og politiske tematikker eller problemstillinger.

Disse tematiske udstillingsprojekter er et udtryk for forståelsen af kunst og det æstetiske som social kommunikation, hvor både kunstnernes, forskernes og rum46s praksis sætter samfundsmæssige problemstillinger på spil. Via udveksling og interaktion i det sociale, politiske og kulturelle felt fremviser de involverede kunstnere, aktører og debattører nye rum og handlingsmuligheder: alternativer i forhold til det samfund vi selv er en del af.

rum46 blev stiftet i 1995 og drives nu på frivillig basis af forskellige frivillige med baggrund i kunstneriske uddannelser. Stedet er ikke-kommercielt, men samarbejder med en bred vifte af forskellige aktører: fra privatpersoner, lokale organisationer, studerende på kunstakademierne til professionelle og internationalt anerkendte udstillingssteder, kunstnere og grupper fra ind– og udland.

Vi fastholder denne udvikling og tilstræber en variation af længerevarende samarbejdsprojekter til mere impulsive og individuelle enkeltdags-arrangementer og eksperimenter i vores kuratoriske praksis.

Stedet drives ved hjælp af frivillig arbejdskraft, medlemmernes egne bidrag og den uundværlige støtte fra diverse fonde.

Kilde: rum46

rum46

Studsgade 46
8000 Aarhus C

Kontakt

+45 86208625

Tor-fre 14-17

Gratis entré

Del

'rum46'

Facebook