Spot på Martin Bigum

Webmagasinet Kunsten.nu leverer indblik og overblik over samtidskunstscenen. Et fast format er 'Ugens kunstner', portrætter, som vi her bringer uddrag fra - et ekstra spot på de kunstnere, publikum kan møde under Art Weekend Aarhus 2021.

Martin Bigum er aktuel med udstillingen Another World på Charlotte Fogh Gallery under Art Weekend Aarhus. Kunstneren fik sit gennembrud i 1990’erne, og var for nylig hovedperson i DR-programmet Mit livs kunst. Bigums værker er ofte fyldt med kunsthistoriske referencer og farvestrålende, tegneserieagtige motiver.

“Martin Bigums værker er ofte referencetunge, og han bruger kunsthistorien som en utømmelig billedbank, der strækker sig fra middelalderlige dommedagsscenarier til populærkulturens tegneserier.

Martin Bigum. Foto: Torben Skjødt Jensen

Udover det tegneserieagtige præg kan man finde et slægtskab med J. F. Willumsens sene malerier, futuristernes bevægelses-fascination og kubismens fragmenterede billedopbygning. Humoren er også et fremtrædende træk, og englene og guderne i billederne har altid såre menneskelige træk.”

Ovenstående citat er fra et portræt skrevet af Ole Bak Jakobsen fra da Marin Bigum var ugens kunstner på kunsten.nu.

Læs portrættet i sin fulde længde her og se flere værker af Martin Bigum.

Martin Bigum: The old Artist, 2021. Foto: Charlotte Fogh Gallery.
Martin Bigum: Atlas, 2012. Foto: Charlotte Fogh Gallery.

 

Del artiklen

'Spot på Martin Bigum'

Facebook