Martin Bigum: Another World
8 okt 202113 nov 2021

Pressefoto til Martin Bigums udstilling.

Udstillingen viser en ny maleri-serie, der bærer titlen Another world og en række tegninger, som alle er blevet til i 2020-21 og direkte eller indirekte inspireret af pandemien. Udfordringen for Martin Bigum har været at lave nogle værker som nok tager Corona-samtiden til sig, men som samtidigt peger ind i fremtiden.

Udstillingen er bygget på de syv sanser: Synssansen, høresansen, lugtesansen, smagssansen, labyrint- og ligevægtssansen, og den taktile sans: Berørings-og følesansen. Og sidst men ikke mindst den såkaldte bevægelses-sans. De syv sanser er ikke programmatisk skildret i malerierne, en efter en, men som i virkelighedens verden vist i komplekse samspil.

Martin siger:
– ”Mange ting blev kompromitteret af Corona, ikke bare vores selv- og verdensforståelse sommoderne mennesker, men også vores sanser, som jo om noget er den bærende del i hvordan vi oplever og møder verden. Corona var også et wake-up call til vores sanser. Nogle sanser, som vi, i den digitale tidsalder vi lever i, måske også var kommet lovlig langt væk fra? Vi er ikke maskiner, vi er mennesker, og vi blev alle tvunget til at gøre holdt i vores eget rum konfronteret med sanserne”.

Titlen Another world sættes i perspektiv af fire små hav- og naturmalerier, som Martin har malet i det fri i Hornbæk ligeledes under Corona-pandemien. De er klassiske og tilsyneladende rolige, men ikke nødvendigvis ved nærmere eftersyn.

Kilde: Charlotte Fogh Gallery

 

Charlotte Fogh Gallery
Åboulevarden 43C
8000 Århus C

Kontakt
+45 29297105

www.charlottefogh.dk
Man-fre 11-17.30
Lør 11-15

Gratis entré

Martin Bigum: Another World
8 okt 202113 nov 2021

Del

'Martin Bigum: Another World'

Facebook