Art Weekend Aarhus er klar med det fulde program

Art Weekend Aarhus er klar med det fulde program

På Kunsttur i Aarhus byrum med Stijn Van der Linden og Jesper Rasmussen i 2019. Foto: Ole Bak Jakobsen.

Det er med stor fornøjelse, at Art Weekend Aarhus i år kan præsentere et forrygende program, der blandt andet tæller pop-up udstillinger på det gamle Amtssygehus og Antikmuseet, en udendørs lydinstallation på Frederiksbjerg – og skibet Svartlöga, der sejler fra Ebeltoft med lasten fuld af kunst!

Den første weekend i oktober, fra d. 2. – 4., blænder den 8. udgave af Art Weekend Aarhus op for et program, der skal sætte spot på kunstscenen i Aarhus. Festivalen tager pulsen på den aktuelle, professionelle samtidskunst i byen med et bredt program, der – med 30 udstillinger, 16 ferniseringer og 35 events – spænder fra museer og kunsthaller, til gallerier, projektrum og pop-up-udstillinger.

Fra veletablerede navne fra ind- og udland, til vækstlaget af nyuddannede kunstnere: Art Weekend Aarhus giver et bredt indblik i, hvad der rører sig på den aarhusianske kunstscene anno 2020.

Highlights fra programmet

Marie Markmans poetiske udendørs lydinstallation Lyden af Regn dykker ned i forholdet mellem sansning og erindring, og hvordan aktiveringen af én sans kan afstedkomme en kropslig reaktion af andre. Med Lyden af regn inviteres forbipasserende på Frederiksberg til en sanselig, kollektiv lydoplevelse af mild sommerregn på åben gade.

Svartlögas vise. Pressefoto

Kunstnerforeningen OXER har i snart to år holdt til på skibet Svartlöga i Ebeltoft. Skibet, der sank i en storm ud for Holland og sidenhen er blevet repareret med kunst, har dannet rammen om en række eksperimenterende udstillinger og events. Under Art Weekend sætter kunstskibet kurs mod Aarhus og kan opleves ved Toldboden.

Det gamle Amtssygehus danner en både overraskende og inspirerende ramme om en udstilling, der udforsker kunstens materialitet og forholdet mellem, kunst, kunsthåndværk og design, og på Antikmuseet aktiverer Ulla Eriksen, Maria Michailidou og Mette Borup Kristensen museets afstøbningssamling med blandt andet performance og en publikation.

Derudover byder programmet på udstillinger med en række markante navne, der blandt andre tæller Lars Sarto Hempler, Honey Biba Beckerlee, Anne Sofie Overgaard, Else Ploug Isaksen og Iben West.

Kunstinteresserede ser på Morten Scheldes værker under Art Weekend Aarhus 2019. Foto: Christian Salling

Dialoger om kunsten

Årets festival vægter samtalen og dialogen omkring kunsten. Art Weekend byder derfor på et væld af talks, omvisninger og workshops, hvor både fagfolk og almindelige kunstinteresserede kan blive klogere på samtidskunsten.

Hør blandt andet Katrine Dirckinck-Holmfeld fortælle om sin forskningsbaserede kunstpraksis. Du kan også få en omvisning i Sammy Balojis udstilling på Kunsthal Aarhus, der tematiserer glemte, oversete eller undertrykte fortællinger om Congo. Eller komme til finissage-koncert på Spanien 19C, hvor Anders Visti har indsamlet lyde fra et Sydhavnsområde, der – ligesom udstillingsstedet selv – snart forsvinder.

For professionelle kunstnere er der desuden arrangeret et online portfolio review, hvor udvalgte kunstnere bliver sat i kontakt med udenlandske kuratorer.

En tryg festival trods corona

Art Weekend Aarhus er naturligvis farvet af den aktuelle coronasituation, så festivalen er i år skaleret anderledes end normalt. Derfor er store, samlende events, som den traditionsrige åbningsfest aflyst, og i stedet erstattet af en række mindre, decentraliserede begivenheder, hvor publikum på åbningsdagen kan fejre kunsten til de mange ferniseringer rundt omkring i byen.

Publikum vil også opleve, at nogle events og udstillingssteder har adgangsbegrænsning for at sikre en tryg festival for alle. Derfor opfordrer vi til, at man orienterer sig grundigt på hjemmesiden www.artweekend.dk, og eventuelt booker plads til denne type arrangementer i god tid.

Fra Art Weekend Aarhus’ side håber vi at både publikum og kunstmiljø vil vise hensyn og hjælpe hinanden til, at vi sammen kan fejre kunsten i Aarhus på både tryg og festlig vis!

Vi følger situationen løbende og følger myndighedernes anbefalinger. Der tages derfor forbehold for, at situationen kan ændre sig med kort varsel.

Del artiklen

'Art Weekend Aarhus er klar med det fulde program'

Facebook