Spot på Svend-Allan Sørensen

Webmagasinet Kunsten.nu leverer indblik og overblik over samtidskunstscenen. Et fast format er 'Ugens kunstner', portrætter, som vi her bringer uddrag fra - et ekstra spot på de kunstnere, publikum kan møde under Art Weekend Aarhus 2021.

 

Læs også: Q&A med Svend-Allansen

Svend-Allan Sørensen befinder sig et særligt sted på den danske kunstscene, hvor jagt og krager er et omdrejningspunkt, og hvor sproget skaber billederne i de grafiske værker. Hans værker må, efter eget udsagn, gerne ligne noget, som er snittet i hans barndoms ladeport. I forbindelse med Art Weekend Aarhus, holder han en Artist Talk på Århus Kunstakademi lørdag d. 13. november.

Svend-Allan Sørensen under arbejdet ved Steinprent i Tórshavn. Foto: Steinprent

“Naturen – det gamle skidt – har en lang historie i billedkunsten, men Sørensen formår at bringe den på banen igen i en overraskende og samtidkunstnerisk kontekst. Det kan blandt andet komme til udtryk i form af en installation af udstoppede dyr, der står og synger Christianias gamle kampsang I kan ikke slå os ihjel. Men ikke mindst manifesterer det sig i en omfattende grafisk produktion fyldt med skæve sætninger, som kredser om naturen, dyrene, fuglene.”

“Det grove er min lyd, ligesom et band har sin lyd. Det er den måde, tingene virker på for mig. Jeg plejer gerne at sige at mine tryk, navnligt mine træsnit, gerne må ligne noget, som er snittet i min barndoms ladeport.”

Ovenstående citater er fra et interview af Ole Bak Jakobsen og Matthias Hvass Borello, udgivet på kunsten.nu i 2018.

Læs interviewet i sin fulde længde her og se flere værker af  Svend-Allan Sørensen her

Svend-Allan Sørensen: Absurd Black Bellied Darter, 2020. Foto: Specta
Svend-Allan Sørensen: Absurd Black Bellied Darter, 2020. Foto: Specta
Svend-Allan Sørensen: Kragen er ikke den som den er og er den som den ikke er, 2018. Foto: Svend-Allan Sørensen

Del artiklen

'Spot på Svend-Allan Sørensen'

Facebook