Spot på Lærke Lauta

Webmagasinet Kunsten.nu leverer indblik og overblik over samtidskunstscenen. Et fast format er 'Ugens kunstner', portrætter, som vi her bringer uddrag fra - et ekstra spot på de kunstnere, publikum kan møde under Art Weekend Aarhus 2021.

Lærke Lauta har siden sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001 arbejdet med afsæt i visuelle fortællinger der beskriver stemninger og tilstande i mere eller mindre abstrakt form. Under Art Weekend Aarhus er hun aktuel med soloudstillingen Colour Flow på Bjorn & Gundorph Gallery.

Lærke Lauta, portræt. Foto: Kelvin Duckett.

“I Lærke Lautas praksis spiller tiden en væsentlig rolle, både som en fastlåst form, hvor tiden står stille, men også som repetition, tidslommer og erindringsglimt, der skaber vægtløse rum, hvor tiden nærmest hører op. Der er en langsomhed og nærmest meditativ tilstand tilstede i hendes værker.

Igennem kunsthistorien er ‘Kvinden’ rigt blevet portrætteret gennem den mandlige kunstners blik, mens den i Lautas univers portrætteres igennem det kvindelige blik; Her ses kvinderne som værende til stede i deres egen sfære og seksuelt frie for et udefrakommende blik.”

Ovenstående citat er fra et portræt skrevet af Julie Horne Møller da Lærke Lauta var ugens kunstner på kunsten.nu.

Læs portrættet i sin fulde længde her og se flere værker af Lærke Lauta.

Lærke Lauta: Portrait of a woman, 2019. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen
Lærke Lauta: Harmony passes unnoticed, 2019. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Del artiklen

'Spot på Lærke Lauta'

Facebook