Spot på Sif Itona Westerberg

Webmagasinet Kunsten.nu leverer indblik og overblik over samtidskunstscenen. Et fast format er 'Ugens kunstner', portrætter, som vi her bringer uddrag fra - et ekstra spot på de kunstnere, publikum kan møde under Art Weekend Aarhus 2021.

Sif Itona Westerberg, som nogle måske kender fra DR-programmet Kunstnerkolonien på Bornholm, undersøger, hvilken plads og hvilket virke mennesket har i en tidsalder, hvor natur, menneske og teknologi er blevet overlappende størrelser. Oplev kunstnerens aktuelle soloudstilling Immemorial på ARoS under Art Weekend Aarhus.

“I sin skulpturelle, installatoriske og collagebaserede praksis undersøger Sif Itona Westerberg de aftryk, som mennesket og industrien sætter på vores planet. Hendes værker er taktile abstraktioner over aktuelle tematikker, der berører os alle, som klimaforandringer, det teknologiske fremskridt, psykologiske og økologiske systemer i krise.

Portræt af Sif Itona Westerberg. Foto: ??
Portræt af Sif Itona Westerberg

Overordnet undersøger hun effekten af, at mennesket i dag, i langt højere grad end tidligere, udgør en planetforandrende kraft. Hendes værker rummer elementer af dystopi og geologisk brutalitet, hvilket hun balancerer med en særegen æstetisk og ofte med et humoristisk twist”.

Ovenstående citat er fra et portræt skrevet af  Julie Søgren Jensen og Maria Odgaard da Sif Itona Westerberg var ugens kunstner på kunsten.nu.

Læs portrættet i sin fulde længde her og se flere værker af Sif Itona Westerberg.

Sif Itona Westerberg: The House of Dionysus, 2020.
Gether Contemporary. Foto: David Stjernholm

 

Sif Itona Westerberg: Fountain. Tranen. 2019. Foto: David Stjernholm

 

Del artiklen

'Spot på Sif Itona Westerberg'

Facebook