Oplev samtidskunsten i Aarhus under årets Art Weekend

Oplev samtidskunsten i Aarhus under årets Art Weekend

Mød kunstnerne selv er en kerne i Art Weekend Aarhus. Her fortæller billedkunstner Lars Sarto Hempler om sine værker i Galleri Lene Bilgrav i 2020. Foto: Christian Salling

Kunstmuseer, kunsthaller, gallerier og kunstnerdrevne udstillingssteder: Hele kunstscenen samles, når årets Art Weekend Aarhus løber af stablen fra torsdag d. 11. november. Både garvede kunstkendere og nye nysgerrige er velkomne.


Aarhus bugner af muligheder for at se kunst året rundt. Men under Art Weekend Aarhus er der mulighed for at komme tættere på. Enten ved at komme med til fernisering, på omvisning eller være til stede, når kunstneren selv fortæller om vejen til værkerne. Årets program åbner torsdag 11. november og slutter fire dage senere søndag 14. november. En række udstillingssteder, store som små, deltager i årets program.

“Under Art Weekend går hele kunstscenen sammen om at vise, hvad samtidskunsten i Aarhus består af lige nu. Fra ARoS og Kunsthal Aarhus, over gallerierne, til udstillingssteder organiseret af kunstnerne selv”, siger programchef Jan Falk Borup og fortsætter: “Årets Art Weekend Aarhus rummer alt det, jeg synes, at en rigtig Art Weekend bør indeholde: Ferniseringer på nye udstillinger og værker, perspektiverende samtaler om, hvad kunsten er lige nu og endelig gode muligheder for at møde kunstnerne selv.”

Art Weekend Aarhus er selvfølgelig et tilbud til aarhusianerne selv og til byens gæster, et tilbud til de garvede kunstelskere og til nye nysgerrige, men Art Weekend er også et tilbud for byens fagfolk. Art Weekend samarbejder derfor med Aarhus Billedkunstcenter om et arrangement med speeddating mellem kunstnere og kuratorer. Kunstnere fra Aarhus og Region Midtjylland er inviteret til at deltage.

“Art Weekend Aarhus har eksisteret siden 2012, hvor initiativet udsprang fra det aarhusbaserede webmagasin kunsten.nu. Det netværk på kunstscenen, som Art Weekend skabte, gav inspiration til, at vi skabte et tilsvarende initiativ i København, men det hele begyndte i Aarhus”, slutter Jan Falk Borup.

Programmet for Art Weekend Aarhus bliver løbende opdateret på www.artweekend.dk

Del artiklen

'Oplev samtidskunsten i Aarhus under årets Art Weekend'

Facebook