Galleriernes rolle

Galleriernes rolle

Charlotte Fogh. Pressefoto.

Art Weekend forsøger at synliggøre hele den kunstneriske fødekæde, fra vækstlaget og kunstakademierne, over de kunstnerdrevne udstillingssteder, til de store aktører, som gallerier, museer og kunsthaller. Vi har spurgt folkene bag tre af byens førende gallerier om, hvorfor er det vigtigt for dem, at deltage i en begivenhed som Art Weekend Aarhus.

Lene Bilgrav. Pressefoto.

Lene Bilgrav ejer Galleri Lene Bilgrav i Vestergade, der under Art Weekend præsenterer soloudstillingen Act Natural med Lars Sarto Hempler.

“Det er vigtigt for mig at være med i Art Weekend, fordi jeg gerne vil være med til at støtte det gode initiativ, som Art Weekend er. Art Weekend skaber synlighed om de mange både nye og etablerede kunstnere, der er i byen. En synlighed, som mit galleri også kan nyde godt af.”

Jacob Bjørn står bag Bjorn & Gundorph Gallery i Klosterport. På galleriet åbner i forbindelse med Art Weekend udstillingen Lá de Além med den belgiske kunstner Stan Van Steendam.

“ Det er vigtigt for os at deltage i Art Weekenden da vi – ligesom kunstmuseerne og kunsthallernen i regionen – ønsker at give det Aarhusianske publikum kunstoplevelser på internationalt niveau.

Jacob Bjørn fra Bjorn & Gundorph Gallery. Pressefoto.

Charlotte Fogh fra Charlotte Fogh Gallery påpeger også vigtigheden af at profilere byens samlede kunstscene:

“Det er vigtigt for os at deltage i Art Weekend Aarhus, fordi det sætter fokus på at Århus har en vigtig samtidskunstscene” På galleriet kan man opleve Else Ploug Isaksen og Iben West med udstillingen Fold, buk, rul, tryk.

Del artiklen

'Galleriernes rolle'

Facebook