Talks og debatter under Art Weekend Aarhus

Talks og debatter under Art Weekend Aarhus

Kuratortalk på Kunsthal Aarhus i 2016. Foto: Rasmus Reimer.

Hvorfor gør kunstnerne mon som de gør? Hvad skal vi med kunsten i Aarhus? Hvem bestemmer egentlig, hvad det er for noget kunst, vi skal have i byen?  Under Art Weekend kan du bliver klogere på kunst og kulturpolitik under de mange talks, foredrag og debatter. Hvad enten du vil have et indblik i den kunstneriske skabelsesproces, eller vide mere om Billedkunstudvalgets politiske arbejde, så har Art Weekend noget for enhver smag. Vi guider her til et udvalg af oplevelser, der gør dig skarpere på byens kunst!

Paneldebat: Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg
2 okt 2020  kl. 14:3015:30 Kunsthal Aarhus
Som optakt til Art Weekend Aarhus har styregruppen bag festivalen inviteret Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg til at give et indblik i de politiske manøvrerum for billedkunsten i kommunen. Hvordan forholder Aarhus Kommune sig eksempelvis til mangfoldighed (køn, etnicitet og alder), til genrer og steder at bruge kunst? Og kan udvalget se nye muligheder for billedkunstneriske opgaver og om de oplever for meget bureaukrati og/eller silo-tænkning?

Talk: John Fleetwood
2 okt 2020  kl. 17:3018:30 Galleri Image
Kan vi gentænke fotobogen i Sydafrika og Afrika som et led i en dekoloniserende process? Kan fotobogen som koncept udformes anderledes og have et andet formål? Dette er bare nogle af de spørgsmål der diskuteres i forbindelse med fotobogsudstillingen Intimacy and Resistance.

Workshop: Rrooaarr
3 okt 2020 kl. 11-13 se! udstillings- og projektrum
Kunst, skrift og sansning – en workshop, der tager udgangspunkt i værket Rrrooarr og breder sig langsomt tættere på og ud i de allerfjerneste og uventede afkroge af værket.

Talk: Agnė Juodvalkytė
3 okt 2020  kl. 1213 Enter Artspace
I løbet af talken vil Agnė Juodvalkytė præsentere sin kunstneriske praksis og fortælle om sine seneste tekstile værker, som blev skabt på bedstemoderens gård: Transfering garments into objects of Art samt Artist‘s ambivalent relationship with her homeland.

Talk: Den åbne cirkel
3 okt 2020  kl. 1314 Kunsthal Aarhus
Denne lørdag præsenterer en gruppe af kunstnere resultatet af en tredages workshop faciliteret af Lisa Nyberg i forbindelse med udstillingen Den uvidende lærer. Workshoppen behandler undervisningskonceptet ”kritikklasser” og udvikler på Nybergs udstilling i Kunsthal Aarhus.

Talk: Per Bak Jensen
3 okt 2020  kl. 14:3016 ARoS, auditoriet, niveau 3
Jesper Rasmussen i samtale med Per Bak Jensen om hans fotografi og fotobøger. Oplægget er en del af Photobook Week Aarhus, en fotobogsfestival der foregår sideløbende med Art Weekend Aarhus.

Talk: Katrine Dirckinck-Holmfeld
3 okt 2020  kl. 14:3015:30 Kunsthal Aarhus
Katrine Dirckinck-Holmfeld er som billedkunstner p.t. igang med et praksisbaseret forskningsprojekt Entangled Archives. Få et indblik i Kathrine Dirckinck-Holmfelds projekt, og hør om det skaber en anden form for viden, når en kunstner bedriver forskning.

Talk: Jeuno Je Kim
3 okt 2020  kl. 1618 Det Jyske Kunstakademi
Et foredrag af Jeuno Je Kim om projektet Krabstadt, som hun har skabt over en årerække sammen med Ewa Einhorn (filminstruktør og producent). Krabstadt er et feministisk animationsprojekt (film og spil), der satirisk behandler aktuelle temaer som immigration, integration, arbejdsløshed og sex.

Talk og performance: Interactions chapter 1/6
Antikmuseet 4 okt 2020  kl. 1415
Under overskriften “Alting flyder” holder Museumsleder Vinnie Nørskov et oplæg, hvor hun tager udgangspunkt i det berømte citat af den græske filosof Heraklit, der handler om altings bestandige foranderlighed. Umiddelbart herefter fremfører billedkunstner Felia Gram-Hanssen performancen “Perkussiv koreografi”, der forholder sig til udstillingens gulvtegninger og store rumskabende gardiner med perkussive objekter placeret på gulvet.

Event: MELLEMTIDEN – Finissage
4 okt 2020  kl. 1517 Huggeormen
Kom og få en snak med kunstnerne om hele processens forløb over en kop kaffe, måske endda i en irsk version. Se hele installationen med skattene fra ovnen.

Bemærk venligst at de fleste talks grundet COVID-19 har et begrænset antal ledige pladser. Publikum opfordres derfor til at møde til tiden, og orientere sig på det enkelte event om eventuel pladsbooking, hvis man vil være sikre på adgang. Er der fyldt til et event, må udstillingsstedet desværre ikke lukke flere ind, før nogen har forladt lokalet i henhold til coronarestriktionerne.

Del artiklen

'Talks og debatter under Art Weekend Aarhus'

Facebook