Art Weekend Aarhus 2020: I dialog om kunsten

Art Weekend Aarhus 2020: I dialog om kunsten

Art Weekend Aarhus tager pulsen på kunsten i Aarhus anno 2020, når kunstfestivalen fra fredag d. 2. oktober til og med søndag d. 4. oktober atter fejrer den aarhusianske kunstscene.

Festivalen byder blandt andet på spændende debatarrangementer, ferniseringer og artist talks, når byens museer, kunsthaller, gallerier, kunstuddannelser og projektrum går sammen om at præsentere den fantastiske spændvidde i det professionelle aarhusianske kunstmiljø.

Festivalen har eksisteret siden 2012 som et vigtigt samlingspunkt, hvis formål er at stadfæste Aarhus som en metropol for samtidskunst af høj kvalitet med plads til både de brede og de smalle kunstneriske aktiviteter.

Denne ottende udgave af Art Weekend Aarhus er naturligvis farvet af coronakrisen og festivalen har derfor sat alle sejl til, for at gentænke og tilpasse sit format:

“I skyggen af coronakrisen er det selvfølgelig helt essentielt at vi skaber en festival, hvor alle kan føle sig trygge. Derfor har det været vigtigt for os i år at lave en festival, som kan tilpasses og gennemføres på forsvarlig vis”, udtaler direktør i Kunsten Festivals Jan Falk Borup.

Selvom årets Art Weekend således bliver anderledes end normalt, er formålet det samme, som da festivalen startede: At fejre Aarhus som kunstby!

Årets Art Weekend præsenterer mere end 20 udstillinger og events rundt omkring i hele Aarhus. Desuden vil aktiviteterne blive dækket og kommenteret online før, under og efter festivalen på artweekend.dk og kunsten.nu.

Fokus på samtale om kunsten

Den globale pandemi har sat sit aftryk på hele den danske kunstscene – og også på Art Weekend, der i år ser indad og indbyder til debat om og refleksion over kunstens rolle i samfundet. Hvad vil kunstnerne med kunsten? Hvad vil politikerne? Og hvad vil borgerne?

Art Weekend lægger op til dialogiske formater, hvor vi samtaler om kunsten både fysisk og online. Eksempelvis ved et debatarrangement, hvor politikere og kunstfaglige mødes. Og under de mange artists talks, hvor publikum kan blive klogere på kunstnernes egne tanker.

Art Weekend diskuterer også byens kommende kulturpolitik og spørger, hvordan man finder den rette balance og skaber gode muligheder for både vækstlag og de etablerede institutioner.

Fagligt og for alle

Art Weekend handler også om at skabe faglige netværk. Derfor arrangerer Aarhus Billedkunstcenter i år et online portfolio-review, hvor kunstnere kan vise deres værker frem for en række internationale kuratorer.

Som noget nyt har årets festival desuden indbudt kunstnere til at byde ind med projekter via et Open Call. Her kan man blandt andet opleve udstillinger i private hjem, i byrummet og på byens gamle amtssygehus.

Det fulde program præsenteres i uge 39 og alle er velkomne til de mange arrangementer – både på byens museer, gallerier og projektrum og som pop-up udstillinger rundt omkring i byrummet.

Fakta om Art Weekend Aarhus:

Art Weekend Aarhus 2020 er skabt på initiativ af et samarbejde mellem Kunsthal Aarhus, Galleri Image, Aarhus Billedkunstcenter og Kunsten Festivals.

Periode: 2. oktober - 4. oktober 2020

Festivalen har lokationer fordelt i hele Aarhus. Se festivalens hjemmeside for løbende opdateringer om udstillinger og events. Det endelige program ventes offentliggjort i uge 39.

Del artiklen

'Art Weekend Aarhus 2020: I dialog om kunsten'

Facebook