Guide: Udstillinger om krop og køn

Guide: Udstillinger om krop og køn

Far from the reach of the sun. Videostill fra filmen, der vises ifbm. The Tart with the Cart: Sex and Vulnerability in Ireland på Kvindemuseet.

Mange udstillinger under Art Weekend forholder sig på forskellig vis til kroppen og kønnet. Vi præsenterer her et lille udvalg af udstillinger og events, der på hver sin måde graver ned i denne problemstilling. Hvordan forholder vi os til vores egen krop? Hvad vil det i det hele taget sige at have en krop? Og hvordan spiller det sammen med hele den aktuelle samfundsdebat om vores opfattelse af køn og kønsroller?

Kvindemuseet i Danmark
Film og Talk: The Tart with the Cart: Sex and Vulnerability in Ireland  5 okt 2019 kl. 17-20
Fremvisning af tre videoværker, der udforsker sex og køn i Irland med efterfølgende paneldebat og reception i museets café. Under debatten diskuteres hvordan forståelsen af sårbarhed fremstilles i filmene. Værkerne sætter fokus på de paradoksale magtforhold i sexindustrien, homofobiens påvirkning af LGBQT-personers psyke og presset på heteroseksuelle mænd for at underlægge sig toksisk maskulinitetskultur.

Godsbanens tag
Julie Kaja Prezebe, Stine Solbjörk Prezebe og Vibeke Lehm: Viva La Vulva  4-6 okt 
Fotoudstillingen Viva La Vulva præsenterer syv kunstfotografier, hvor den gravide kvinde og havet er omdrejningspunktet. Fotoserien kan opleves udendørs, hvor de er udstillet på Godsbanens tag. Fotografierne ændrer udtryk afhængig af dagslyset.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-17.30

Straagaard Art Gallery
KRAFT  4 okt-30 okt
Straagaard Art Gallery er et nyt pop up galleri i Aarhus, der fokuserer på samtidskunst skabt af kvindelige kunstnere. Galleriets første udstilling hedder KRAFT og er en gruppeudstilling med tre kvindelige danske kunstnere fra hver sin generation.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-20

 

Noelia Mora Solvez: Sheep Dog, 2019. Foto: Christoffer Brekne

Aarhus Kunstakademi
Noelia Mora Solvez: Sheep  4-6 okt
I videoværket Sheep af Noelia Mora Solvez, udstilles patriarkatets stivnede selvforståelse på en humoristisk måde. ’Fårene’ spilles af udøvende kunstnere og performancekunstneren Andreas Constantinou agerer ’fårehund’.
Fernisering fredag 4 okt kl. 15-19

Hjemme igen
Hemsley/Dyhr: Sætte på plads  4 -6 okt 2019

Sætte på plads udspiller sig i tre butiksvinduer og et privat køkkenvindue, der rummer udstillingsstedet Hjemme igen. De tre butikker er drevet af kvinder fra Danmark, Iran og Vietnam. Alle fire steder har referencer til kvindeliv igennem århundreder. Hemsley/Dyhr undersøger disse kvindereferencer igennem håndarbejde og personlige erindringer.
Fernisering fredag 4 okt kl. 15.30-17

Bunkeren overfor Lecoq, Graven 14
Performance: Adam Christensen – You Are in My Veins  5 okt kl. 21-23
Intimitet, seksualitet og melodrama karakteriserer Adam Christensen værk. Kunstneren er kendt som en performer med et intenst nærvær, der forener teatrets drama med sangskriverens inderlighed.

se! Udstillings- og projektrum
Freja Niemann Lundrup: Krops Kompas – Når sten gror  4-20 okt
Totalinstallationen arbejder med materialet sten og kroppen som materiale og kredser om forholdet mellem det ydre og det indre og hvordan den indre krop får ydre form. Værkerne undersøger, hvordan vores krop er en kompleks kombination af sociale, psykologiske og biologiske processer.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-19

Corporum
The breath that leaves me, stay inside  4-27 okt
The breath that leaves me, stay inside er en gruppeudstilling med yngre danske og udenlandske billedkunstnere. Værkerne varierer fra blåmalede kroppe i yderpositioner til træskulpturer, tekst og fødevarer. Under udstillingens åbning vil Nora Silva på samme tid være kok og bord, og Kristoffer Raasted vil fremføre en lydperformance, der forstørrer stemmelæbernes vibration.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-19

Del artiklen

'Guide: Udstillinger om krop og køn'

Facebook