Eventguide for studerende

Eventguide for studerende

Afslappet ferniseringsstemning på KH7 under Art Weekend Aarhus i 2017. Foto: Toke Hage

Art Weekend Aarhus er en fantastisk mulighed for studerende til at lære byens kulturliv bedre at kende. Ikke alene samler Art Weekend byens kunstscene i et overskueligt format, hvor du får et overblik – det hele er tilmed gratis! I denne guide bringer vi et udpluk af udstillinger og events, som i særlig grad henvender sig til studerende.

Kunsthal Aarhus
Art Weekend Aarhus åbningsfest  4 okt  kl. 19-23
Art Weekend Aarhus åbner med et brag. Kom til fest på Kunsthal Aarhus med mad og kolde drikkevarer, der kan købes til beskedne priser og nydes til lyden af tilbagelænet elektronisk musik.

Straagaard Art Gallery
KRAFT  4 okt – 30 okt
Straagaard Art Gallery er et nyt pop up galleri i Aarhus, der fokuserer på samtidskunst skabt af kvindelige kunstnere. KRAFT  er en gruppeudstilling med tre kvindelige danske kunstnere fra hver sin generation. Udstillingen åbner med en fernisering og fest. Der vil være kolde drikkevarer og musik – så kom endelig forbi, hvis du interesserer dig for samtidskunst, kvindelige kunstnere eller har lyst til at opleve et nyt kunstprojekt i Aarhus.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-20

Corporum
The breath that leaves me, stay inside  4 okt – 27 okt
The breath that leaves me, stay inside er en gruppeudstilling med yngre danske og udenlandske billedkunstnere. Udstillingens værker samler sig om kroppen – den indre og den ydre krop, psyken såvel som knoglerne. Værkerne varierer fra blåmalede kroppe i yderpositioner til træskulpturer, tekst og fødevarer. Under udstillingens åbning vil Nora Silva på samme tid være kok og bord, og Kristoffer Raasted vil fremføre en lydperformance, der forstørrer stemmelæbernes vibration.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-19

 

Alex Cecchettis "Love Bar" under Volcano Extravaganza i Stromboli 2018. Courtesy of the artist.
Alex Cecchettis: Love Bar. Volcano Extravaganza i Stromboli 2018. Courtesy of the artist.

Volden 16, baghaven
Performance: Alex Cecchetti – Love Bar  4 okt  kl. 18-20
Love Bar er det gæsterne, der kommer til værten og beretter om deres eget kærlighedsliv. Ud fra historierne skaber kunstneren Love Potions af urter og planter samlet ind i naturen omkring Aarhus. Sammen med de tørrede blomster og havens flora former de sammen en art “alkymistens levende kærlighedslaboratorium”.

Godsbanen / Byrummet
Elever fra Det Jyske Kunstakademi udstiller i byrummet  4 okt – 6 okt
Elever fra Det Jyske Kunstakademi udstiller rundt omkring i Aarhus by. Der vil være et kort man kan følge på udstillingsstedet TGV på Godsbanen.
Fernisering fredag 4 okt kl. 16-20

Værkstedet Fi-Fi
Live sound event: Machine Talks  5 okt kl. 17-18
Machine Talks er en live lydperformance på Fi-Fi Hus156E. Aske Krammer, Emil Brahe og Lars Høygaard skaber lyd i samspil med en syv meter lang lydinstallation bestående af store spejlende stålplader med tranducere. Publikum vil via lyden i det konstant foranderlige rum smelte sammen i en kraftfuld, intens symbiose.

Institut for (X)
Fest: MADMOR & BAM BAM + X 10 ÅR  5 okt  kl. 18-03
Spark din lørdag aften i gang med mad og fest hos Institut for (X)! Madmor er event & fællesskabskunstner, hvor maden ofte er omdrejningspunktet. Madmor spørger: Hvordan skabes der frie rum af glæde og følelse af samhørighed? YCHWU Crew står blandt andet bag fredagsklubben BAM BAM BASEMENT og mixer det bedste fra bass culture som reggae, dancehall, hiphop og dub-genrer.

Udstillingsstedet Spanien 19C
Finissage og koncert: Goodiepal and Pals  6 okt kl. 17
Rund din Art Weekend af i selskab med en af Danmarks mest originale kunstnere, når Goodiepal and Pals optræder i forbindelse med finissagen på Christine Laquets udstilling 2019, OK. Udstillingen vil blive taget ned under koncerten.

Del artiklen

'Eventguide for studerende'

Facebook