Art Weekend Aarhus præsenterer international byrumsudstilling

You Are in My Veins åbner i forbindelse med Art Weekend Aarhus og løber efteråret igennnem fra til 17. november. Byrumsudstillingen er skabt på foranledning af Kunsthal Aarhus, kunsthallen Galleri Image og Aarhus Billedkunstcenter. You Are in My Veins er kurateret af Charlotte Sprogøe.

Art Weekend Aarhus præsenterer international byrumsudstilling

Alex Cecchettis: Love Bar. Volcano Extravaganza i Stromboli 2018. Courtesy of the artist.

Til Art Weekend Aarhus 2019 præsenterer Kunsthal Aarhus, Aarhus Billedkunstcenter og Galleri Image for første gang sammen en internationalt baseret byrumsudstilling i Aarhus’ indre by kurateret af Charlotte Sprogøe.

“You are in my veins, you fuck” lyder et citat fra topmodellen Kate Moss om hendes dramatiske kærlighedsforhold til musikeren Pete Doherty. Et forhold der udfoldede sig som en blanding af kærlighed, afhængighed og besættelse.

Citatet og de stærke følelser ligger som inspiration for kurator Charlotte Sprogøes byrumsudstilling You are in my Veins, som Kunsthal Aarhus, Aarhus Billedkunstcenter og Galleri Image stolt kan præsentere i forbindelse med åbningen af Art Weekend Aarhus 2019 d. 4 oktober.

Om udstillingen fortæller Charlotte Sprogøe:

Med udstillingen “You Are in My Veins” vil jeg gerne trække de psykiske lag frem, der også ligger i Aarhus, for at skabe en udstilling, som er stedsspecifik på et følelsesmæssigt og mentalt plan. Ideen er at arbejde med et levende og forholdsvis immaterielt indgreb, der hvor livet leves i byen, fremfor at opstille monumentale installationer på dens store pladser. Aarhus er for mig en form for wellnessby – den er lækker, smuk og rar og den rummer en masse tilbud om sanseligt og mentalt velvære. Værkerne arbejder med intensiteter – sensualitet, begær, kærlighed og smerte. Det er et intimt bud på, hvordan en by kan skildres psykisk som i en sang.

Seks internationale og danske kunsterne deltager med projekter. Projekter, der spænder vidt fra skulpturelle installationer, en performance, en musikvideo til en koncert og en temasang. I samspil vil de som stemningslejre fremkalde en nærmest musisk fornemmelse af flygtige emotionelle tonearter – Et Aarhus afspejlet i udefrakommendes følelses- og sindsindtryk.

Vi glæder os til frem mod festivalen løbende at drysse mere information ud om de forskellige kunstnere, deres værker og hvor du kan finde i det aarhusianske byrum.

Kunstnerne er: Alex Cecchetti (1977 IT), Adam Christensen (1979 DK/UK), George Henry Longly (1978 UK) & Nelson Beer (1991 CH), Soshiro Matsubara (1980 JP), Rolf Nowotny (1978 DK), Astrid Svangren(1972 SE). Udstillingen er kurateret af Charlotte Sprogøe

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune Kulturarrangement pulje, Beckett Fonden, Augustinus Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Lemvigh Müller Fonden samt Aarhus Stiftstidende Fond.

Del artiklen

'Art Weekend Aarhus præsenterer international byrumsudstilling'

Facebook