Art Weekend Aarhus særudstilling


Aarhus byrum 4. oktober – 17. november 2019
Alex Cecchetti (1977 IT), George Henry Longly (1978 UK) & Nelson Beer (1991 CH),
Astrid Svangren(1972 SE/DK), Rolf Nowotny (1978 DK), Adam Christensen (1979 DK/UK) & Soshiro Matsubara (1980 JP). Kurator Charlotte Sprogøe

“You are in my veins, you fuck” er et citat fra topmodellen Kate Moss om hendes dramatiske kærlighedsforhold til musikeren Pete Doherty. Et forhold der udfoldede sig som en blanding af kærlighed, afhængighed og besættelse. Begærets dunkle mål – og dobbeltheden af det forførende og snærende er afsættet for byrumsudstillingen You Are in My Veins. Udstillingen folder sig ind i Aarhus som en intim, anti-monumental tilstedeværelse, der hengiver sig til sindstilstande og affekt. Den har det musiske og musikkens flygtighed, intensitet og patos som formmæssig inspiration.

Læs mere om de enkelte kunstværker og kunstnerne her:

You Are in My Veins er kurateret af Charlotte Sprogøe der har inviteret en række internationale og danske kunstnere til at skabe nye værker til Aarhus, der spænder fra en theme song, musikvideo, film, skulpturelle installationer til en performance og koncert. De er hver skabt med udgangspunkt i mentale tilstande, fra det spirituelle, det psykiske til det hedonistiske, og former sig som en variation af toner igennem Aarhus’ indre by.

Aarhus er kendt som en Music City og siden et yderst vellykket turistbranche-fremstød i 1938 også som Smilets By. Den former sig, med sine mange Michelin-restauranter, dusinvis af fortovscaféer, pittoreske boutiques og brostensbelagte latinerkvarter, som en dragende mini-metropol af wellness og nydelser for gæster fra både opland og udland. Ét af musikbyens markante kommercielle varetegn er den kommercielle, velproducerede pop, men det eksperimentelle alternativ findes også som en punket og kaos-dyrkende undergrund. You Are in My Veins flyder ind i dette spændingsfelt af tiltrækning og stresstilstande, som enhver europæisk storby i dag rummer. Fra universitetsbyens omfattende natklubliv til baggårdenes spirituelle romantik, Escape Rooms og psykoterapiklinikker placerer værkerne sig der, hvor følelserne, energierne og sjæletilstande er mest fortættede.

Udstillingen begynder allerede på vej ind i Aarhus på Molslinjens skærme og åbner med et værk skabt til Dokk1, fyrtårnet for Aarhus prestigefyldte arkitekttegnede havnefront. Den fortsætter ind i midtbyens latinerkvarter til Kvindemuseet og videre ind de hedengangne modkulturområder i gaderne omkring Mejlgade-kvarteret.

You Are in My Veins åbnes i forbindelse med Art Weekend Aarhus fra 4. til 6. oktober og vil løbe efteråret igennem fra 4. oktober til 17. november. Udstillingen er skabt på foranledning af Kunsthal Aarhus, kunsthallen Galleri Image og Aarhus Billedkunstcenter, der for første gang er gået sammen om at lancere en internationalt baseret byrumsudstilling i Aarhus’ indre by.

Udstillingen er den del af et Novo Nordisk ph.d. forskningsprojekt ved Københavns Universitet og Det Kongelige Danske Kunstkademi.

Tak til: Dokk1, Molslinjen, Kvindemuseet, Kystpalæet, Borgporten, Café Lecoq og Jespersen Ejendomme, Carroll og Carmen, Sinding og co., Herr Bartels m.fl.

Udstillingen er støttet af: