Salon: Mellem blikket og det sete
14 nov 2021  kl. 15-17

<i>Overlap5</i>, detail, Munk & Jerichau. Foto: Birgitte Munk_sm
Overlap5, detail, Munk & Jerichau. Foto: Birgitte Munk

Salon samtale med udgangspunkt i teksten Mellem blikket og det sete af Helene Johanne Christensen og værkserien Overlap af Munk & Jerichau.

Hvordan tolkes en tekst skrevet ud fra et værk. Åbner den for værket? Er den lyrisk, mere filosofisk eller kunsthistorisk analyserende? Teksten til Overlap inviterer læseren og beskueren med på en vandring.

“Et gardin, en presenning, et vindue, en bygningsfacade, en potteplante. Et netværk af grene spejlet i en rude, lys og skygger. Enkle, genkendelige elementer fra bybilledet. Afdæmpede farveflader og fotografiske motiver, der overlapper. En kaktus’ bregneagtige bue fanger mit blik. Noget andet, måske, fanger dit.”

En uigennemsigtig presenning er gjort delvis gennemsigtig i trykkeprocessen, er lagt oven på vinduer, planter. En persienne lukker ikke helt tæt, har sprækker. Det, der skjuler, afslører også.

I udstillingen Overlap har de to kunstnere føjet deres blikke sammen. Helt konkret: De har skabt en række fotogravure-værker, hvor deres individuelle fotografier, overført til transparenter og senere til trykplader, er lagt sammen, så de overlapper hinanden og danner en fælles komposition. Mere abstrakt: De har fordoblet blikket bag kameraet, fordoblet afsenderen bag værkerne. Og har de på den måde i højere grad gjort plads til os, beskuerne? Bliver det lettere for os at træde derind, fordi rummet allerede var kollektivt fra begyndelsen? Fordi motiverne ikke er fikserede, men fordoblede, forskudte og slørede af overlapningerne?

Salonen foregår på dansk og engelsk.
Gratis entré.

Kilde: Enter Artspace

 

Enter Artspace
Montanagade 27, baghuset, 8000 Aarhus C

 

Åbningstider under Art Weekend Aarhus:
12 – 14 november 2021
Fredag 12 november 15-19 (fernisering)
Lørdag 13 november 10-18
Søndag 14 november 10-18

 

Salon: Mellem blikket og det sete
14 nov 2021  kl. 15-17

Del

'Salon: Mellem blikket og det sete'

Facebook