#organism
5 nov 202127 nov 2021

Studio ThinkingHand Vita Necro Vita
Studio ThinkingHand
Vita Necro Vita

Organisme, et levende væsen, et system af organer eller mere generelt: en levende helhed. Organisme er et grundbegreb i biologien, fordi alle livsprocesser udspiller sig i eller mellem organismer. Claus Emmeche, Den Store Danske

Udstillingen #organism udforsker forskellige former for organismer og liv: levende mos draperet over et udstillingsrum à la IKEA, en dyrket symbiotisk kultur af bakterier og gær (SCOBY), et vertikalt landskab med planter, svampe og lav fixeret i epoxy, celle-forstadier samt skulpturer af plastikædende bakterier skabt af genbrugte grønsagskasser.

Værkerne sætter fokus på en række temaer i vores relation til naturen: forholdet mellem det naturlige og det kunstige, mellem liv og død, vækst- og forfaldsprocesser samt symbiotiske relationer mellem organismer.

Gennem det seneste århundrede har den bioteknologiske udvikling i stigende grad muliggjort manipulation af det levende, ligesom menneskets handlinger radikalt er ved at ændre planeten jorden. #organism reflekterer over, hvad denne udvikling betyder for vores forhold til naturen og for samspillet mellem forskellige former for liv.

Fælles for værkerne er, at de ikke bare påvirker os intellektuelt, men også sanseligt, vi møder mangfoldige stofligheder i form af svampe, planter, mos, silke, pels, plastik, silikone og lak i en udstilling, der bevæger sig på grænsen mellem det smukke og det abjekte.

#organism er kurateret af Louise Sparre.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen Aarhus og Ny Calsbergfondet.

 

Tekst: Pernille Leth-Espensen
Kilde: KH7

 

KH7artspace
Sydhavnsgade 7, sal
8000 Aarhus C
www.kh7artspace.dk

Udstillingen er åben: tor- lør 14 – 17

#organism
5 nov 202127 nov 2021

Del

'#organism'

Facebook