Jacob Remin og Gustav Johannes Hoder: HYPERSCALE
12 nov 20212 dec 2021

Foto: Spanien 19C
Foto: Spanien 19C

Udstillingsstedet Spanien19C præsenterer sin nye placering med udstillingen HYPERSCALE af billedkunstner Jacob Remin og filosof Gustav Johannes Hoder.

Remin og Hoder har i to år forsket i geopolitikken omkring de tre datacentre, som Google, Facebook og Apple er ved at bygge i Danmark.

Inden for databehandling henviser ‘hyperscale’ til arkitekturer og systemer der kan skaleres i takt med, at behovet stiger eller falder. Dette anvendes ofte om big data og cloud computing, men begreberne er ved at blive overført til den fysiske verden, da hyperscale-datacentre er bygget efter de samme principper for skalerbarhed.

Gennem video, installation og lyd præsenterer udstillingen HYPERSCALE en kritisk vision af den fysiske virkelighed bag den digitale sky. Med fokus på de tre hyperscale-datacentre der i øjeblikket er ved at blive bygget i Danmark, samt flere andre under planlægning, undersøger udstillingen de materielle aspekter af abstraktionen ‘data’, som den i øjeblikket konstrueres.

HYPERSCALE er et resultat af et løbende samarbejde mellem billedkunstner Jacob Remin og filosof Gustav Johannes Hoder. En udgivelse der præsenterer deres kunstneriske forskning ledsaget af tekster af Keller Easterling, Natalie P. Koerner og James Maguire, vil blive lanceret ved finissagen 2. december.

Kilde: Spanien 19C

 

Udstillingsstedet Spanien 19C

Kalkværksvej 5A
8000 Aarhus C

Tor-søn 13-17

Jacob Remin og Gustav Johannes Hoder: HYPERSCALE
12 nov 20212 dec 2021

Del

'Jacob Remin og Gustav Johannes Hoder: HYPERSCALE'

Facebook