Debat: Samling
12 nov 2021  kl. 15-16:30

Foto: Malte Riis
Foto: Malte Riis

Art Weekend Aarhus er en anledning til at mødes for at fejre kunsten og dens aktører, se udstillinger og netværke. Men hvad står tilbage når festen er forbi? Vi tuner ind på kunstens blivende aftryk, nemlig den kunst der bevares i kunstmuseernes samlinger, i arrangementet SAMLING.

Til arrangementet skal vi diskutere i hvilken grad samlingerne repræsenterer samtidens praksisformer og kunstnere. Der har været fokus på en skævvridning af repræsentation i forhold til især ét parameter, nemlig køn. Men i hvilken grad lever samlingerne op til deres opdrag om at være repræsentative i forhold til andre parametre, såsom diversitet i forhold til kunstneridentitet og praksis. Hvilke udfordringer står museerne i for at følge med den skiftende udvikling, der kendetegner samtidskunsten og i hvor høj grad er økonomiske hensyn afgørende for samlingernes indhold.

‘Samling’ er et begreb vi kender fra daginstitutioner, og det er med den samme intention om at sætte sig og snakke sammen, at seks kunstnere og kunsthistorikere mødes i tre kollegiale modererede samtaler af hver en halv times varighed. Samtalen tager udgangspunkt i repræsentation i samlinger set i lyset af forskellige praksisformer, økonomi og diversitet blandt kunstnere.

De deltagende er Aysha Amin, kunstner og organisator, Laila Lund Altinbas, Kunsthistoriker, Anna Krogh, Direktør på Sorø Kunstmuseum, Lise Skou, Billedkunstner, Statens Kunstfonds Legat og Indkøbsudvalg samt billedkunstnern, Abdul Dube og interdisciplinær kunstner, Signe Klejs. Samtalerne modereres af Line Sandvad Mengers fra Aarhus Billedkunstcenter.

Arrangementet foregår på dansk, og er gratis at deltage i.

Kilde: Aarhus Billedkunstcenter

 

Kunsthal Aarhus

J.M. Mørks Gade 13
8000 Aarhus C

Tir-søn 11-17
Ons 11-20

Gratis entré

Debat: Samling
12 nov 2021  kl. 15-16:30

Del

'Debat: Samling'

Facebook