ORD OG HULLER
19 maj 201727 maj 2017

– Begæret efter de fysiske genstande fra vores hverdag som f.eks. mad, sko, smykker, blomster og duft udpeges og undersøges. – J. S.

– En tilgang til kunst, hvor du oplever og erfarer med sanserne og kroppen og derigennem søger en åndelig og intellektuel forståelse af verden. – M. D.

Julie Stavad og Matilde Duus mødes i udstillingen ORD OG HULLER i se! udstillings- & projektrum. Med udgangspunkt i flade skulpturer og skulpturelle collager viser de to kunstnere nye værker i dialog. Studio visits og brevudveksling går forud for udstillingens udvalg af individuelle værker, der som stille eksistenser skal samtale i rummet – dialoger på tværs af farver, materiale og form.

Udstillingen kan opleves inde i se! såvel som fra gadekrydset ved Hendrik Pontoppidans Gade og Marselis Boulevard.

Julie Stavad (f. 1987) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015 og har tidligere udstillet hos Charlotte Fogh Gallery samt skabt værker til både Skovsnogen og Skulpturlandsby Selde.

Stavads kunstneriske arbejde drejer sig ofte om mødet mellem det krøllede, eller fedtede, det organiske og de hårde materialer som f.eks. stål og beton. Kontrast, dialog, helhed og del. Værkerne placerer sig et sted mellem abstrakte materialeundersøgelser, formøvelser og figuration. Udfra en dialektisk tilgang til sprog, krop og objekt undersøger hun særligt skulpturen som kunstobjekt såvel som historie.

Matilde Duus:Forsinkelser i Glas (detalje), 2016. Kunsthal Nord. print på glas, metal. Foto: Matilde Duus

Matilde Duus (f. 1983) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2014 og har tidligere haft udstillinger på Pablos Birthday (NY), LARMgalleri og c4 projects i København.

Duus’ værker tager udgangspunkt i et to-dimensionelt format, men gennem arbejdet med materialernes transparens og skygger udfoldes en tredje, skulpturel dimension. Hun forsøger at indfange immaterielle størrelser som tid, lys og foranderlighed, gennem fysiske materialer som glas og papir. Glasset i Duus værker har en dobbeltfunktion som dels et fysisk materiale, med særlige kvaliteter og potentialer og dels som en metafysisk figur, et vindue ind til en anden, åndelig og mytisk verden.

ORD OG HULLER
19 maj 201727 maj 2017

Del

'ORD OG HULLER'

Facebook