Kunstture: Tur 3: Sydhavnen syder – kunsten tæt på
6 okt 20196 okt 2019  kl. 13-15

Denne tur går helt tæt på samtidskunstens udtryk og rolle i nutiden.

Pressefoto

Med afsæt i det farverige Sydhavnskvarter og Spanien besøges en række forskelligartede udstillinger. Turen fokus ligger på formidlingen og forståelsen af kunst og kreativitet som aktivisme i en postindustriel bydel, som er under pres pga. den påtrængende byudvikling i området. Kunsten opererer naturligvis med sine egne æstetiske agendaer – men den er også altid diskursiv og knyttet til dens samtid og kontekst. På turen vil vi bl.a. tale om gentrificering og kunstens værdiskabende rolle i samfundet. Der lægges op til en gensidig samtale mellem turleder, udstillerne og turens deltagere. Vi afrunder i ro og mag med kaffe og kage i Headquaters hos Frontløberne.

Varighed to timer

Årets kunstture ledes af kunstkritiker og kurator Trine Rytter Andersen, som har anmeldt kunst i Aarhus siden 1999 og som ud over at være en garvet formidler også har et stort kendskab til Aarhus bys historie og byudvikling.

Trine Rytter Andersen er optaget af kunstens sanselige- såvel som dens filosofiske og kritiske potentialer. På turene under Art Weekend lægger hun vægt på at skabe en åben, gensidig og hjertelig atmosfære, hvor alle føler sig inddragede og velkomne.

Turene foregår på dansk.

Pris:
→ Køb billet her: Pluspris: 75 kr. + gebyr 10 kr.
Pris uden abonnement 95 kr. + gebyr 10 kr.

Udstilingsstedet Spanien 19C

Kalkværksvej 5A
8000 Aarhus C

Tor-søn 13-17

Kontakt

+45 22308459

Kunstture: Tur 3: Sydhavnen syder – kunsten tæt på
6 okt 20196 okt 2019  kl. 13-15

Del

'Kunstture: Tur 3: Sydhavnen syder – kunsten tæt på'

Facebook