J.M.W. TURNER – SUN IS GOD
16 okt 20216 mar 2022

Joseph Mallord William Turner: Going to the Ball (San Martino), exhibited 1846. Accepted by the nation as part of the Turner Bequest 1856. Foto: © Tate.
Joseph Mallord William Turner, Going to the Ball (San Martino). Foto: © Tate.

Med over 100 værker af den britiske maler J.M.W Turner tager ARoS i samarbejde med Tate i London publikum med på en enestående tour de force gennem romantiske landskaber og atmosfæriske fænomener, der opfordrer til at se langsomt.

Gennem en række tematikker betoner værkerne i udstillingen de forskellige aspekter af Turners kunst fra hans tidlige værkproduktion i 1790’erne frem mod hans senere mere atmosfæriske værker fra midten til slutningen af 1840’erne. Han er mest kendt for sine landskabsmalerier, som ofte er kendetegnet ved nogle smukke lysvirkninger og effekter. Solen var Turners mest skildrede og elskede motiv, men også månen, stormvejret, regnbuen, tågen og andre naturfænomener prægede Turners motivkreds.

Turner mestrede både olie- og akvarelmaleriet og blandede på nyskabende vis de to teknikker for at opbygge tynde, gennemsigtige farvelag med en lysende virkning – en transcendens, der skulle gengive det sublime.

Turner læner sig op ad romantikken som periode, men han gik sine egne veje. For Turner handlede det ikke alene om at skildre de ydre landskaber men også det indre følelseslandskab, og det var med til at gøre ham til noget helt særligt i sin samtid.

 

Kilde: Aros

 

ARoS Aarhus art museum
Aros Allé 2
8000 Aarhus C
www.aros.dk

J.M.W. TURNER – SUN IS GOD
16 okt 20216 mar 2022

Del

'J.M.W. TURNER – SUN IS GOD'

Facebook