Sif Itona Westerberg: Immemorial
1 okt 202123 jan 2022

Sif Itona Westerberg: Tranen, 2019. Foto: David Stjernholm.

Sif Itona Westerberg (født 1985) er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014. Nu præsenterer ARoS den hidtil største udstilling af den unge samtidskunstner. Hendes værker trækker ofte på referencer fra antikkens udhuggede billedfriser eller middelalderens farverige ikonografi, hvor hun henter en stor del af sin inspiration.

Udstillingen bliver vist i det 420 kvadratmeter store Focus-galleri på niveau 5 og er opdelt i tre akter. Første akt House of Dionysus viser værker, der alle forholder sig til den græske mytologiske figur Dionysos, som var gud for vin og ekstase. I denne serie af skulpturer indgår House of Dionysus (I) og House of Dionysus (III), som efter en donation fra Ny Carlsbergfondet blev del af museets samling tidligere på året.   

Andet akt er en helt ny værkserie Sawn Song, der udstilles for første gang på ARoS, og som tager udgangspunkt i den græske myte om Faeton. Som søn af solguden Helios forsøgte Faeton at styre sin fars solvogn, hvilket resulterede i, at han stak ild til himmelen. Med denne værkserie beskriver Sif Itona Westerberg Faetons ulykke som historiens første menneskeskabte klimakatastrofe.

Udstillingens tredje og sidste akt består af værker fra serien Fountain, der blev vist på Tranen i Hellerup i 2019. Værkerne tager udgangspunkt i hybride væsner fra den europæiske middelalder, som er kombinereret med moderne genredigeringsteknologi.

Kilde: Aros

 

ARoS Aarhus art museum
Aros Allé 2
8000 Aarhus C
www.aros.dk

Sif Itona Westerberg: Immemorial
1 okt 202123 jan 2022

Del

'Sif Itona Westerberg: Immemorial'

Facebook