Astrid Marie Christiansen: Moments of Joy Hidden in Plain Sight
24 sep 202113 nov 2021

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen
Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Astrid Marie Christiansens værker appellerer med en umiddelbarhed til den, der kigger på dem. Klare farver og geometriske former i foranderlige mønstre og kompositioner virker som både motiv og motivationsfaktor i Christiansens kunst, og man har fornemmelsen af, at værkerne taler med en enkelhed om noget, der er godt.

Kunstneren sætter fokus på den simple, men essentielle glæde ved den skønhed og omsorg, som er en del af de omgivelser, vi bevæger os rundt i til daglig. I værkerne er der et uprætentiøst anliggende om at bidrage til kunst, der er til at forstå, og som efterlader et aftryk med en positiv stemning og en øget lyst til at bebo vores verden.

Christiansen gør sine fund blandt ting, der har været her hele tiden, men som er lette at overse. Værkernes medfødte patina vidner om motivernes status; de har været til længe, før de blev (gen-)opdaget. Christiansen peger på, at de fleste forekomster i vores samfund har et ophav, hvor en formgiver har brugt tid på tanker om funktion og æstetik til en given bygning, et fortov, et cykelstativ eller en skibsræling, mens de færreste bliver privilegeret med en eksklusiv opmærksomhed fra deres brugere.

 

Galleri Lene Bilgrav
Vestergade 568000 Aarhus C
www.lenebilgrav.dk

Galleriet har følgende åbningstider under Art Weekend Aarhus:
Fredag den 12. nov: 10 – 19
Lørdag den 13. nov: 10 – 17
Søndag den 14. nov: lukket

 

 

Kilde: Galleri Lene Bilgrav

Astrid Marie Christiansen: Moments of Joy Hidden in Plain Sight
24 sep 202113 nov 2021

Del

'Astrid Marie Christiansen: Moments of Joy Hidden in Plain Sight'

Facebook