Det skal du stadig se!

Det skal du stadig se!

Til fernisering på Enter Artspace med Munk & Jerichaus OVERLAP. Foto: Christian Salling.

Fik du ikke nok kunst under årets Art Weekend Aarhus? Og nåede du ikke forbi alle udstillinger? Flere af udstillingerne kan heldigvis stadig opleves! Vi har listet dem her – i prioriteret rækkefølge efter, hvor længe de endnu kan ses.

Studio ThinkingHand: Vita Necro Vita, lille scoby, Pressefoto: kh7artspace

KH7 #organism

Udstillingen #organism udforsker forskellige former for organismer og liv: levende mos draperet over et udstillingsrum à la IKEA, en dyrket symbiotisk kultur af bakterier og gær (SCOBY), et vertikalt landskab med planter, svampe og lav fixeret i epoxy, celle-forstadier samt skulpturer af plastikædende bakterier skabt af genbrugte grønsagskasser.

<i>Overlap6</i>, detail, Munk& Jerichau. Foto: Birgitte Munk
Overlap6, detail, Munk& Jerichau. Foto: Birgitte Munk

Enter Artspace –  Munk & Jerichau: OVERLAP – et grafisk prøverum

Med udgangspunkt i deres individuelle fotografier har kunstnerne skabt en række fælles fotogravure-værker. De to kunstnere har lagt deres værker sammen, ét tryk er lagt oven på et andet, så de overlapper og danner nye kompositioner. Der, hvor billederne mødes – i overlappene – opstår nye fortællinger og betydninger.

Mathias Malling Mortensen, <i>Movement #5</i>, 2021
Mathias Malling Mortensen, Movement #5, 2021

Bjorn & Gundorph Gallery – Mathias Malling Mortensen: Everything Has a Sound

Udstillingen introducerer nye værker af den danske kunstner Mathias Malling Mortensen (f. 1980).Hans abstrakte malerier består af montager af teksturer, former og farver. Spændingen, der opstår mellem de ekspressive farveflader, skaber intense og rytmiske værker.

Lærke Lauta, <i>Untitled #24</i>, 2020. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen
Lærke Lauta, Untitled #24, 2020. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Bjorn & Gundorph Gallery –  Lærke Lauta: Colour Flow

I Lærke Lautas farverige univers møder vi store kontrastfyldte farveflader, der danner vibrerende liv og sanselige stemninger. Motivernes omrids fortoner sig og farverne fader ind i hinanden, hvilket skaber en meditativ tilstand af ro. De abstrakte malerier er skabt med fortyndet akryl på løsthængende bemalet stof – et særligt kendetegn i Lautas virke.

Foto: Spanien 19C
Foto: Spanien 19C

Spanien19c –  Jacob Remin og Gustav Johannes Hoder: HYPERSCALE

Gennem video, installation og lyd præsenterer udstillingen HYPERSCALE en kritisk vision af den fysiske virkelighed bag den digitale sky. Med fokus på de tre hyperscale-datacentre der i øjeblikket er ved at blive bygget i Danmark, samt flere andre under planlægning, undersøger udstillingen de materielle aspekter af abstraktionen ‘data’, som den i øjeblikket konstrueres.

Screenshot fra DE_Cantina. Foto: Cantina

CantinaAske Thiberg og Line Finderup Jensen: DE_CANTINA

Udstillingen DE_CANTINA befinder sig i computerspillet COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE på en server ved navn ‘DE_CANTINA_OFFICIAL’. Udstillingen kan samtidigt opleves gennem fysisk dokumentation hos Cantinas lokaler på Godsbanen.

Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean. Pressefoto: Galleri Image
Inuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean. Pressefoto: Galleri Image

Galleri ImageInuuteq Storch: Good Hope Keepers and the Mirrored Portraits of the Ocean

Udstillingen viser kontrasten mellem 1800-tallets og nutidens Grønland. Inuuteq Storchs egne samtidsfotografier (fra den kommende bog Keepers of the Ocean) af sin fødeby Sisimiut mødes med arkivprojektet Mirrored – Portraits of Good Hope. Her han har fundet fotos fra perioden 1889-1935 af Grønlands første fotograf, John “Ujuut” Møller.

Galleri Profilen –  Annette Olesen: Mine erindringer er hvide

Annette Olesen har siden 1989 været en af galleriets tilbagevendende udstillere og med udstillingen Mine erindringer er hvide viser hun en serie nye malerier, der alle er resultatet af de seneste års arbejde.

Værk af Johannes Holt Iversen fra soloudstillingen <i>Respiratory Futures</i>. Foto: Annika Nuttall Gallery
Værk af Johannes Holt Iversen fra soloudstillingen Respiratory Futures. Foto: Annika Nuttall Gallery

Annika Nuttall Gallery –  Johannes Holt Iversen: Respiratory Futures 

Respiratory Futures er en soloudstilling af den danske internationale billedkunstner Johannes Holt Iversen. Udstillingen tager udgangspunkt i disciplinerne maleri, skulptur, tegning og installation. Værkerne er udarbejdet under covid19-krisen i hhv. Danmark, Holland og Italien og tager sit afsæt i diskussionen mellem det kunstige og det organiske. Mennesket mod maskinen.

Pressefoto, Kunsthal Aarhus
Pressefoto, Kunsthal Aarhus

Kunsthal AarhusGO EXTREME

GO EXTREME handler om, hvordan ekstremsport og kunst sammen tilbyder nye perspektiver på menneskets jagt for at nå hinsides kroppens fysiske og mentale begrænsninger.

Joseph Mallord William Turner, <i>Going to the Ball (San Martino)</i>. Foto: © Tate.
Joseph Mallord William Turner, Going to the Ball (San Martino). Foto: © Tate.

Aros –  J.M.W. TURNER – SUN IS GOD

Med over 100 værker af den britiske maler J.M.W Turner tager ARoS i samarbejde med Tate i London publikum med på en enestående tour de force gennem romantiske landskaber og atmosfæriske fænomener, der opfordrer til at se langsomt.

Sif Itona Westerberg: <i>Tranen</i>, 2019. Foto: David Stjernholm.
Sif Itona Westerberg: Tranen, 2019. Foto: David Stjernholm.

Aros – Sif Itona Westerberg: Immemorial

Sif Itona Westerberg (født 1985) er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014. Nu præsenterer ARoS den hidtil største udstilling af den unge samtidskunstner. Hendes værker trækker ofte på referencer fra antikkens udhuggede billedfriser eller middelalderens farverige ikonografi, hvor hun henter en stor del af sin inspiration.

Joana Vasconcelos: Valkyrie Rán. Foto: Luís Vasconcelos. Pressefoto.
Joana Vasconcelos: Valkyrie Rán. Foto: Luís Vasconcelos. Pressefoto.

Aros –  Joana Vasconcelos: Valkyrie Rán

Valkyrie Rán er en 50 meter lang tekstilinstallation skabt af den portugisiske tekstilkunstner Joana Vasconcelos. Installationen, som er skabt i tekstiler fra Kvadrat, bugter sig fra ARoS’ nordlige ende til den sydlige og på tværs af bygningens otte etager.

 

Vi ses til Art Weekend i 2022!

Del artiklen

'Det skal du stadig se!'

Facebook