Indbundet kunst til hylderne

Indbundet kunst til hylderne

Den 19.-20. maj afholdes kunstbogmessen Tasken fuld af bøger i Kunsthal Aarhus. Her fra publikationsmessen Verbale Pupiller i Kunsthal Aarhus, 2009. Foto: Anders Visti


Under Art Weekend Aarhus kan du få kunsten med hjem i bogform, når forlaget Antipyrine åbner op for kunstbogmessen Tasken fuld af bøger på Kunsthal Aarhus den 19.-20. maj.

Bogmessen Tasken fuld af bøger præsenterer under Art Weekend Aarhus et stort udvalg af udgivelser fra en række uafhængige og kunstnerdrevne forlag. Forlagene arbejder alle med udgivelser, der formidler en kunstnerisk praksis med kunst, litteratur og teori, og på bogmessen medbringer de kunsten i både bogform, på vinyl, i kataloger, tidsskrifter og digtsamlinger.

Det er forlaget Antipyrine, der driver boghandlen i Kunsthal Aarhus, som samler både små og store forlag i branchen til weekendens kunstbogmesse. Antipyrine er drevet af redaktør og kurator Mathias Kokholm og udgiver ud over tidsskriftet Monsieur Antipyrine blandt andet udgivelsesserien After Hand Archive, der løbende genudgiver nogle af de mest markante titler fra forlaget Edition After Hand, som digter og billedkunstner Henrik Have drev indtil sin død i 2014.

Til Tasken fuld af bøger deltager både kendte, kunstnerbaserede forlag som forlaget/tidsskriftet * [asterisk], der redigeres af billedkunstner Lasse Krog Møller, og nye projekter og tidsskrifter, som tidsskriftet Henfald, der indtil videre har udgivet to numre med fokus på lyrik, kortprosa og visuelle udtryk. Forlaget Nemo medbringer også deres nye projekt, tidsskriftet Marronage, som forlaget har lanceret i anledningen af 100-året for salget af de Dansk Vestindiske Øer i 2017.

Tasken fuld af bøger er åben fredag den 19. maj kl. 16–21 og lørdag den 20. maj kl. 12–16. Der er gratis adgang.

Fredag den 19. maj er der desuden åbningsfest for Art Weekend Aarhus på Kunsthal Aarhus, så der er rig mulighed for at få kunstoplevelser med hjem i mange former. Læs mere her

Del artiklen

'Indbundet kunst til hylderne'

Facebook