Kunstnermøder

Kunstnermøder

Jacob Kirkegaard, AION, 2006. Foto: Jacob Kirkegaard

Under Art Weekend Aarhus kan du opleve en lang række udstillinger, arrangementer, performances og artist talks, som kun finder sted i løbet af netop denne weekend. Derfor giver vi dig her et kig ind i programmet og fremhæver vores mange Artist Talks. 

Fredag den 19. maj starter ud med en talk kl. 14 på Kunsthal Aarhus. Talken er med Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst. Du kan læse mere om arrangementet her

26x26x26x26x26. Pressefoto

På Godsbanen kan du i forlængelse af ferniseringen på udstillingen 26x26x26x26x26 komme til artist talk med kunstnerne Lone Pentoft, Mariane Lyngsø, Helga Bønsvig og Pia Möller-Light. Læs mere om arrangementet her

Nede på KH7 artspace afholdes der to artist talks. Her kan du høre Morten Barker tale om værkserien Terra Nullius kl. 16.30. Læs mere her. Lige efter talken med Barker kan du høre Jette Gejl tale om sin praksis. Talken tager udgangspunkt i et værk, hun har lavet med historiske landbrugsredskaber, som hun indfletter i et mønstret scenografisk tæppe. Læs mere om talken her

Lørdag den 20. maj starter ud med en artist talk og workshop med den danske lydkunstner Jacob Kirkegaard. Han vil give dig en introduktion til sin aktuelle udstilling efterfulgt af et oplæg om lydfænomenet ’otoakustiske emissioner’ – det forhold, at øret selv producerer lyd og toner. Jacob Kirkegaard vil her få publikums ører til at generere toner. Læs mere om Jacob Kirkegaard arrangementet her

To af dansk videokunsts pionerer, Hanne Nielsen og Birgit Johnsen, giver dig mulighed for at komme ud at se den nye udsmykning på Aarhus Universitetshospital, hvor kunstnerne vil holde artist talk og fortælle om deres arbejde med udsmykningen, der blev indviet i februar. Læs mere her

Hanne Nielsen og Birgit Johnsen: SNIT og FLADE / STILLEBEN gennem Z AKSEN, detalje. Foto: Anders Sune Berg

På Århus Kunstakademi vil kunstnerne præsentere dig for udstillingen Afgang 17 og give et indblik i deres forskellige kunstneriske praksisser. Du kan både komme til artist talk lørdag den 20. maj og søndag den 21. maj kl. 15. Læs mere her

KH7 artspace holder også lørdag artist talks. Du kan møde to kunstnere. Klokken 15 vil Louise Sparre give dig et indblik i de to værker Vibrant og Head, som er en del af gruppeudstillingen Zone i KH7 artspace. Du kan læse mere om artist talken med Louise Sparre her

Foto: Mette Boel, 2017

Mette Boel arbejder med installation og interesserer sig for samtidsmennesket som digital opdagelsesrejsende eller ’time traveler’. Læs mere om Mette Boels praksis her

På Kunsthal Aarhus kan du møde den nigerianske kunstner Otobong Nkanga. Hun holder foredrag om sine arbejder og udstilling. Du kan læse mere her

Art Weekenden bliver søndag afsluttet med artist talk på Galleri Grundstof. Her præsenterer kurator Carsten Rabe dig for udstillingen med afsæt i, hvordan fotografiet altid indeholder elementer af sandhed – Fragmenter af sandhed. Carsten vil også fokusere på kunstnernes personlige tanker bag kunstværkerne. Arrangementet afvikles i en dialog mellem gallerist, kurator, kunstnere og gæster. Du kan læse mere om arrangementet her

Vi håber meget at se jer til nogle af arrangementerne!

Del artiklen

'Kunstnermøder'

Facebook