Kom til uofficiel åbning af Art Weekend Aarhus

Kom til uofficiel åbning af Art Weekend Aarhus

Anne Thinggaard er en af de kunstnere, du kan opleve på Århus Kunstakademis afgangsudstilling. Her værket Between us. Foto: Anne Thinggaard


Kom med til den uofficielle åbning af Art Weekend Aarhus ’17! 

Som startskud til Art Weekend Aarhus afholder Århus Kunstakademi fernisering på deres afgangsudstilling og årgangsudstilling torsdag den 18. maj kl. 15-18!

Når de otte afgangsstuderende fra Århus Kunstakademi slår dørene op til deres afsluttende udstilling den 18. maj 2017 kl. 15 venter der publikum en særlig oplevelse. Udstillingen viser værker fra kunststuderende, som hver giver deres meget forskellige bud på samtidskunsten. Udstillingen er afslutningen på fire års studier og fordybelse – et øjebliksbillede, som giver beskueren mulighed for at mærke, hvad der rører sig inden for murene på Århus Kunstakademi. Samtidig er udstillingen startskuddet til Art Weekend Aarhus ’17!

Kunstnerne på udstillingen er Anne Thinggaard, Christine Urfe Bendt, Jonna Skydt Andersen, Kamilla Jørgensen, Karen Exner, Kate Kanstrup Nielsen, Marianne von Tangen samt Stig Retpen.

Hverdagens velkendte former kontra magtens konfliktfyldte udtryk
Værkerne kredser om store og små spørgsmål, som optager de enkelte kunstnere i deres praksis. En af kunstnerne undersøger, om det er muligt at se noget nyt i et hverdagsobjekt, man har set utallige gange uden virkelig at bemærke det? Hun fremviser det velkendte i en serie af forskellige tegninger.

Afgang 2017. Foto: Christine Urfe Bendt

Et andet sted kredser grafiske installationer om aktuelle begivenheder og konflikter i Mellemøsten. Her udfordres beskueren til at dvæle ved spørgsmålet om, hvordan religion udtrykt som politisk magtfaktor, kan tildele de stærkeste en ret til undertrykkelse og erobring. Udstillingen viser desuden værker, som har et mere poetisk omdrejningspunkt, som eksempelvis Punktum Museet. Her trækker kunstneren på referencer til litteraturen og poesien.

Afgangsudstillingen 2017 er kurateret af billedkunstner Peter Land, som også holder åbningstalen den 18. maj 2017. Udstillingen kan ses frem til den 28. maj 2017 på Århus Kunstakademi, Vestergade 29, Aarhus. Der er fri entré og åben hver dag fra 12-17.

Du kan læse mere om udstillingen her

Her på Art Weekend Aarhus glæder vi os til at fejre den aarhusianske kunstscene denne weekend, og vi håber at se mange af jer ude i bybilledet!

Kilde: Århus Kunstakademi

Del artiklen

'Kom til uofficiel åbning af Art Weekend Aarhus'

Facebook