Et kig ind i tematikken

Et kig ind i tematikken

Lyd udstillingen Dyrepolitik kan opleves på Det Jyske Kunstakademi. Pressefoto

Med årets Art Weekend Aarhus inviterer vi på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv. Art Weekend Aarhus er en samlet fejring af byens kunstmiljø – skabt i et frugtbart samarbejde mellem byens mange dedikerede aktører inden for billedkunsten.

Under temaet Sound & Vision sætter Art Weekend Aarhus i år fokus på den del af samtidskunsten, der integrerer lyd som kunstnerisk materiale.

UDSTILLING & WORKSHOP: Jacob Kirkegaard – Jacob Kirkegaard – Alt & Intet
Under Art Weekend Aarhus ‘17 kan du møde den internationalt anerkendte danske kunstner Jacob Kirkegaard som udstiller på ARoS. I udstillingen Jacob Kirkegaard – Alt & Intet møder du forskelligartede lydoptagelser. Der er lyde fra isfjordens overflade, radioaktive rum og toner inde fra det menneskelige øre. Jacob Kirkegaard vil selv være tilstede på ARoS lørdag d. 20 maj kl 12.30-14.30, hvor han afholder en workshop i forlængelse af udstillingen. På workshoppen vil Jacob Kirkegaard give dig en introduktion til sin aktuelle udstilling, efterfulgt af et oplæg om lydfænomenet ‘otoakustiske emissioner’, som er det forhold, at øret selv producerer lyde og toner. Jacob Kirkegaard vil under oplægget demonstrere hvordan dine ører genererer toner.

UDSTILLING: Jasmina Cibic – A Shining city on a Hill 
På Aarhus 2017’s udstillingssted ‘O’ Space, kan du opleve udstillingen A Shining city on a Hill af den slovenske kunstner Jasmina Cibic. De seks filmværker handler om, hvordan nationalstater skaber sig selv ved hjælp af såkaldt “blød magt” – selviscenesættelse gennem blandt andet arkitektur og kunst.

Jasmina Cibic: Nada Act II, 2017, single channel HD video, stereo. Production still: Pete Moss

Tag ned og oplev Aarhus Rådhus i kunstnerisk opsætning – filmen Nada Act II er optaget i de smukke omgivelser på rådhuset.

UDSTILLING: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen – Kind of Noisy Silence 
Kind of Noisy Silence er en videoudstilling af den danske videokunst duo Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, som har produceret en stedsspecifik udstilling som vises i Galleri Image.
Installationen vil bevæge sig ind og ud af faktaorienterede og fiktive billedflow, hvor der pendles mellem individuelle positioner og statements på den ene side og mere universelle og globale medierelaterede problemstillinger på den anden. Tag forbi Galleri Image, hvor du kan opleve at tid og rum opløses.

UDSTILLING: Bergrún Snæbjörnsdóttir – HYSTERONS
På det lille udstillingssted Spanien 19c, kan du opleve den islandske kunstner Bergrún Snæbjörnsdóttir som i udstillingen HYSTERONS præsenterer sin nye installation.

HYSTERONS installation af Bergrún Snæbjörnsdóttir. Pressefoto

Tre højttaler-lignende væsener udsender elektronisk lyd og visuelle projektioner. Tag forbi Spanien 19c og bliv trukket ind i et mystisk univers af blinkende glitches – fejlkoder, lys og lyd.

UDSTILLING: Dyrepolitik
De studerende på Det Jyske Kunstakademi præsenterer under dette års Art Weekend Aarhus udstillingen Dyrepolitik, en udstilling med lyd i centrum. På udstillingen finder du ikke nogen fysiske værker, men du er velkommen til at sætte dig ned og tage med på en rejse gennem en række lydværker.

UDSTILLING: Lyngsø-Light – Volapük
I en af Aarhus’ skjulte bunkere, præsenterer Kyhl’s Bunker, udstillingen Volapük af kunstnerduoen Lyngsø-Light. Værket består af 15 tablets, som hver afspiller en unik lydcollage komponeret af radioudsendelser, tv-udsendelser, liveudsendelser på Twitter og Facebook – fra hele verdenen. Du vil blive bombarderet af lyd og indtryk i udstillingen i Kyhls Bunker.

UDSTILLING: Captive Raum OPortal & Utopien finder sted i Ceresbyen 1A
Studerende fra Det Jyske Kunstakademi indgår i flere forskellige sammenhænge under dette års Art Weekend Aarhus bl.a. i det anderledes udstillingsformat Captive Raum OPortal. I løbet af sommeren 2017 kan du som forbipasserende opfange skjulte trådløse netværk på 3 specifikke steder i Latinerkvarteret i Aarhus. Her vil du kunne opleve både fysiske og trådløse interventioner. Du får med Captive Raum OPortal mulighed for at omfortolke, genfortrylle og opleve kendte steder på en ny måde.

Utopien finder sted i Ceresbyen 1A, er et udstillingsprojekt og et event skabt og iscenesat af de studerende Maiken Stæhr, Villiam Miklos Andersen og M. B. Pedersen. Du vil blive mødt af en “scene” med dertilhørende tilskuerpladser. Du vil her blive præsenteret for forskellige kunstneriske praksisser og mødet mellem dem. Hvis du er interesseret i mode, teater, billed- eller lydkunst, så er dette et arrangement for dig.

Performance af Anna Samsøe. Foto Andreas Stoubye Johansen

PERFORMANCE: UDU – Fredag den 19. maj kl 17
Udover udstillinger, kan du også under Art Weekenden opleve performances. Som en del af ferniserings fredagen præsenterer Galleri Grundstof i samarbejde med Rendezvous Artspace, en performance med kunstneren Anna Samsøe.

Hun har rødder i lydkunsten og i sin performance retter hun fokusset mod lydens akustiske indvirkninger og på hvordan det påvirker dine sanser og dit sind.

PERFORMANCE: International Girls & s_life_before_death – Fredag den 19. maj kl 19.30
Som en del af åbningsfesten på Kunsthal Aarhus, vil du kunne opleve et musikalsk indslag i udstillingen Some advances in sedimentation / the things that make art – Det Jyske Kunstakademi – Afgang ‘17. Den dansk/islandske duo International Girls og det dansk/norske projekt s_life_before_death lader sig i deres musikalske performance inspirere af den levende og farverige pool æstetik, du vil kunne finde i Tine Adlers nye værker.

PERFORMANCE: Square Music plays small hefty turnes – Lørdag den 20. maj kl. 17.30-18
KH7 artspace har i forbindelse med deres udstillingsåbning arrangeret en musik performance, Square Music plays small hefty tunes. Her kan ud opleve en anderledes måde at spille musik. Square Music er et ensemble der spiller efter grafisk partitur. Du vil kunne opleve en koncert der tager udgangspunkt i nogle grafiske anvisninger produceret til lejligheden.

LYDVANDRING: Skjulte Steder – Lørdag den 20. maj kl. 10-12
Sidst men ikke mindst kan du tage med Skjulte Steder på en Klangspaziergänge. En guidet tur gennem det urbane rum, hvor byens mangfoldige lyde er i centrum. Du kommer på en tur gennem Frederiksbjerg, langs torve og veje, i parker og baggårde og gennem tunnelen og langs banegraven, hvor du skal lytte og afsøge lyde.

Du har mulighed for at gå ombord i det fulde Art Weekend Aarhus program her på hjemmesiden. Her er udstillinger, ferniseringer, talks, performances og meget mere for enhver smag.

Vi glæder os til at ser jer ud i byen!

Del artiklen

'Et kig ind i tematikken'

Facebook