Art Weekend Aarhus får igen i år besøg af internationale kuratorer

Art Weekend Aarhus får igen i år besøg af internationale kuratorer

Speeddating billede. Foto: Rasmus Reimer Larsen, Foxcut Film

Art Weekend Aarhus har i samarbejde med nogle af byens gallerier og institutioner igen i år fået mulighed for at inviterer en række internationalt anerkendte kuratorer til byen. Besøgene er muliggjort af Statens Kunstfonds Internationale researchprogram.  

I år får Art Weekend Aarhus besøg fra hele verden. Fra Berlin til Singapore over Teheran forbi Zagreb til Birmingham og Brest. De mødes alle i Aarhus og vil suge til sig af den aarhusianske kunstscene under festivalen.

Art Weekend Aarhus har inviteret disse seks kuratorer, fordi vi her på Art Weekend Aarhus gerne vil så nogle frø. En del af programmet for Art Weekend Aarhus er tilegnet de faglige miljøer og er centreret omkring et internationalt besøgsprogram.

Med programmet vil Art Weekend Aarhus skabe interessante faglige møder mellem de inviterede kuratorer og den lokale kunstscene. Vi vil gerne være med til at styrke talentudviklingen, professionel udveksling og netværk gennem møder, der kan afføde værdifulde synergier og givtige samarbejder i internationalt øjemed.

Her kommer en kort præsentation af de seks kuratorer:

Portrætbillede af Anneka French. Foto: Grace A. Williams

Kunstskribent, kurator og redaktør af det online samtidskunstmagasin this is tommorrow, Anneka French fra Birmingham kommer til Aarhus. Hun anmelder regelmæssigt for andre publikationer såsom Photomonitor, Apollo Magazine og a-n. Annika er projektkoordinator ved New Art West Midlands.

Læs mere om hendes redaktionelle og kuratoriske praksis på hendes egen hjemmeside lige her

Etienne Bernard er direktør og kurator ved Passerelle Centre d’art contemporain i Brest, Frankrig. Han har en kandidat i Æstetik og Kunstvidenskab fra Panthéon-Sorbonne universitet i Paris. Han har desuden været kurator på CAPC Musée d’art contemporain i Bordeaux.

Portrætbillede af Etienne Bernard. Foto: Aurélien Mole, 2012 ©

Læs mere om Etienne Bernard, hans baggrund og arbejde på Passerelle Centre d’art contemporain her

Den iranske kurator og underviser Azar Mahmoudian var assisterende kurator på den 11. Gwangju Biennale i 2016. Hun er også en del af den kunstneriske gruppe, der var med til at organisere projektrummet Kaf, et uafhængigt sted med fokus på et diskursivt og undervisningsrelateret program omhandlende kunst og teori.

Portrætbillede af Azar Mahmoudian. Pressefoto

Læs mere om Azar Mahmoudian og hendes virke lige her

Medstifter af fotofestival-biennalen Singapore International Photography Festival (SIPF), Gwen Lee, deltager i dette års Art Weekend! Foruden at være medstifter af fotofestival-biennalen er Gwen Lee også kurator og medstifter af DECK, et udstillingssted lavet af containere, der tilbyder et residency-program for fotografer.

Portrætbillede af Gwen Lee. Foto: Jay Lau

Læs meget mere om Gwen Lee her

Marina Paulenka den Zagreb baserede kurator og fotograf kommer til Aarhus. Hun er desuden grundlægger og direktør for den internationale fotografi-festival Organ Vida. Hun er præsident for Organ Vida Photography Association samt medarrangør af Open Show Zagreb, en international scene for præsentation af fotografiske og multimedia værker.

Læs mere om Marina Paulenkas praksis her

Vi runder rækken af internationale kuratorer af med kurator og kunstskribent Övül Durmusoglu. Udover sin kuratoriske baggrund er Durmusoglu desuden medorganisator af Solar Fantastic, et forskning-, produktions- og publikationsprojekt mellem Mexico og Tyrkiet.

Portrætbillede af Övül Durmusoglu. Foto: Berge Arabian

Læs mere om Övül Durmusoglu her

Kunsten.nu har skrevet en artikel om kuratoren Anneka French og KH7 artspace, du kan læser mere om perspektiverne for at inviterer internationale kuratorer til Aarhus under Art Weekenden her

Vi glæder os meget til at kunne byde hende og de andre internationale kuratorer velkommen til Aarhus!

Gem

Del artiklen

'Art Weekend Aarhus får igen i år besøg af internationale kuratorer'

Facebook